Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala, pohjoinen varhaiskasvatusalue 
Loppupvm 31.5.2021, Aluepäällikkö108.02.2021 

1747-2021 (05 10 00)

Leikkipuistotoiminnan lakkauttaminen Kaerlan päiväkodissa

Vs. aluepäällikkö Tuire Korhonen 05.02.2021:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta on käsitellyt leikkipuistotoiminnan selvitystä kokouksessaan 25.11.2020 §:ssä 180 ja koko avoimen varhaiskasvatuksen selvitystä on käsitelty 22.1.2020 §:ssä 9.

 

Tammikuussa 2020 kasvatus- ja opetuslautakunta linjasi seuraavasti:

”Ryhmän koon tulee perustua varhaiskasvatuksen lainsäädäntöön. Kerhotoiminnassa voi olla 8-14 lasta ryhmässä. Leikkipuistotoiminnassa ryhmän koko on 8-21 lasta. Ryhmän kokoon vaikuttaa lapsen ikä, alle tai yli 3-vuotias lapsi, kuten päiväkodeissa.

 

Mikäli kyseisten palveluiden kysyntä jatkaa vähenemistä, käyttöä seurataan puolivuosittain. Mikäli lasten määrä jää tarkastelujaksolla keskimäärin alle 8 lapseen, toimipiste suljetaan. Tarkastelujaksot ovat syyskuu-joulukuu sekä tammikuu-toukokuu.

 

Yksittäisen toiminnan lopettamisesta toimintayksikössä päättää sivistystoimialan hallinnon järjestämispäätöksen mukaan aluepäällikkö.”

 

Kärsämäen Urheilupuiston leikkipaikka

 

Seurantajaksolla leikkipuistossa kirjoilla olevien lasten määrä on ollut keskimäärin 4 lasta ja läsnä olevien lasten määrä on ollut 4.

 

Tarkastelujaksolla lasten määrä on ollut lautakunnan linjauksen mukaisesti alle kahdeksan lasta. Näin ollen on perusteltua lakkauttaa Kärsämäen Urheilupuiston leikkipaikan leikkitoiminta. Huoltajat on ohjattu varhaiskasvatuksen tarjoamiin muihin palveluihin ja vakituisen henkilöstön osalta on käyty erilliset keskustelut uudesta työtehtävästä.

 

Päätös          Päätän, että Kaerlan päiväkodin leikkipuistotoiminta lakkautetaan 01.03.2021 alkaen.

 

 

 

Tuire Korhonen

vs. aluepäällikkö

 

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, tilapalvelut
tiedJalonen Timo
mtpvKanninen Kirsi
tiedKulmala Vesa
tiedLeppänen Satu
tiedLinnala Maija
tiedOrpana Olli-Matti
tpvRäsänen Pia
tiedSuominen Hanna
tiedTanhuanpää Taina
tiedViiri Soile