Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 10120.01.2021 

838-2021 (02 08 00)

Teollisuus 4.0 koulutus- ja ammattitaitokilpailulaitteiston hankinta ammatillisen koulutuksen palvelualueelle

Koulutuspäällikkö Mikko Hauninen 18.01.2021:

 

Ammatillisen koulutuksen palvelualue pyysi tarjousta Teollisuus 4.0 opetus- ja ammattitaitokilpailulaitteiston toimittamisesta Festo Didactic:lta, joka on automaation koulutukseen, konsultointiin ja opetussisältöjen sekä oppimisympäristöjen kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistunut yritys. Lisäksi Festo Didactic:n laitteistot ovat kansainvälisten ammattitaitokilpailujen Industry 4.0 lajin käytössä.

 

Hankittava koulutusjärjestelmä CP Lab ja sen erilaiset lisämoduulit tarjoavat ihanteellisen alustan hankkia ja kehittää taitoja, joiden avulla rakennetaan, käytetään ja pidetään yllä teollisuus 4.0 periaatteiden mukaisia tuotantolaitteistoja. Johdonmukainen modulaarisuus ja standardointi - pelkästään avoimia standardeja käyttäen - mahdollistaa opetusjärjestelmän kehittämisen uusimpia teknologioita ja tekniikoita hyödyntäen.

 

Hankittava laitteisto oli käytössä jo Future Skill Industry 4.0 - ammattitaitokilpailussa Kazanissa vuonna 2019, ja vastaavaa osaamista vaativia laitteistoja tullaan käyttämään myös WorldSkills -kilpailuissa Shanghaissa 2022. Hankittavaa laitteistoa tullaan vielä täydentämään lisämoduleilla ympäristön rakentuessa kokonaiseksi teollisuus 4.0 oppimisympäristöksi ammatti-instituutissa ja samalla kilpailulaitteistoksi WSC 2022 Sanghai lajiin Industry 4.0.

 

Nyt hankittavan modulin pääkomponentit ovat:

 

1x CP Lab Carriage

1x CP Lab Conveyor DC-1512SP

1x CP Lab HMI Case

1x CP Lab Touch Panel TP700 Comfort

1x Tabletop Supply Unit

1x CP Lab Application Module iDrill

1x Set of work pieces

1x PC with TFT-monitor for MES

1x MES4 Licence for CP Lab

1x TIA Portal

1x training documentation

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnassa päätettiin 9.9.2020 § 137 käynnistää kammiopesukoneen TEIJO, C-1600-11EHSS-PD1 myynti ja valtuutettiin toimialajohtaja allekirjoittamaan kauppakirja. Myynnistä saadut tulot päätettiin käyttää uusiin laitehankintoihin Koneteknologiakeskukseen ja Peltolan koulutalon konetekniikan yksikköön Turun ammatti-instituutin tarpeisiin. Tämän johdosta hankittavan teollisuus 4.0 koulutus- ja ammattitaitokilpailulaitteiston kulut esitetään kohdennettavaksi Koneteknologiakeskuksen kustannuspaikkaan 36253.

 

Päätös          Päätän, että ammatillisen koulutuksen palvelualueelle hankitaan teollisuus 4.0 koulutus- ja ammattitaitokilpailulaitteisto hintaan Festo Didactic:lta 29 000 € (alv 0 %). Kulut kohdennetaan kustannuspaikkaan 36253.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa koulutuspäällikkö Mikko Hauninen puh. 044 907 3979.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoFesto Oy Ab
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedAaltonen Päivi
tpvHauninen Mikko
tiedNummi Maarit
tpvSalmi Janne
tiedTakalo Anne
tpvTurunen Esa