Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimialan yhteinen hallinto, talouspalvelut 
Talouspäällikkö1808.12.2020 

13366-2020 (02 08 00)

Huoltokuilun käyttötarkoituksen muutos

Koulutuspäällikkö Mikko Hauninen ja hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen:

Sivistystoimialan vuoden 2020 investointisuunnitelmassa on ammatillisen koulutuksen opetuskäyttöön suunniteltu hankittavaksi auto-osaston työsalissa oleva huoltokuilun käyttötarkoituksen muutos.  

Tarjouspyyntö lähetettiin kolmelle mahdolliselle tarjoajalle. Määräaikaan 7.12.2020 klo 12.00 mennessä saatiin kaksi (2) tarjousta seuraavilta tarjoajilta: Wihuri Oy Tekninen kauppa ja Suomen korjaamolaite.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoaja vakuutti täyttävänsä tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

Wihuri Oy Tekninen kauppa tarjous ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimuksia seuraavin osin: toimitusaika saa olla enintään 31.12.2020. Wihuri Oy Tekninen kauppa tarjous ei vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia, eikä sitä voida vertailla. Tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

Hankintaan ei saatu hyväksyttyä tarjousta, joten vertailua ei voida suorittaa.

Edellä esitetyn perusteella esitämme, että Wihuri Oy Tekninen kauppa tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena ja auto-osaston työsalissa oleva huoltokuilun käyttötarkoituksen muutos hankitaan Suomen korjaamolaiteelta.

 

PäätösPäätän, että Wihuri Oy:n tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena ja auto-osaston työsalissa oleva huoltokuilun käyttötarkoituksen muutos hankitaan Suomen korjaamolaiteelta. Toimitus ja laskutus on oltava vuoden 2020 puolella.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Anne Takalo

talouspäällikkö

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen puh. 040 724 3725.  

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

tiedSuomen korjaamolaite
oiotWihuri Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tpvAaltonen Päivi
tiedHauninen Mikko