Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja6710.11.2020 

12092-2020 (00 01 05, 02 08 00)

DigiOne-hankkeen projektipäällikön valinta ajalle 1.12.2020 - 31.12.2023

Toimialajohtaja Timo Jalonen 10.11.2020:

 

Vantaan kaupungin käynnistämässä DigiOne-hankkeessa toteutetaan oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen alusta, jossa on koottuna käyttäjäystävällisesti kaikki opettajan, oppijan, rehtorin, huoltajien ja hallinnon käyttämät tiedot, järjestelmät ja palvelut. Alustan tavoitteena on kasvaa opetusalan valtakunnalliseksi digitaaliseksi ekosysteemiksi, johon myös muut opetuksen järjestäjät ja alan toimijat voivat liittyä ja joka kattaa palvelut varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle asti. Tavoitteena on luoda hyötyä kaikille ekosysteemin toimijoille.

 

DigiOne-hankkeessa toteutetaan oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen alusta, jossa on koottuna käyttäjäystävällisesti kaikki opettajan, oppijan, rehtorin, huoltajien ja hallinnon käyttämät tiedot, järjestelmät ja palvelut. Alustan tavoitteena on kasvaa opetusalan valtakunnalliseksi digitaaliseksi ekosysteemiksi, johon myös muut opetuksen järjestäjät ja alan toimijat voivat liittyä ja joka kattaa palvelut varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle asti. Tavoitteena on luoda hyötyä kaikille ekosysteemin toimijoille.

 

Hankkeen tavoitteena on edistää oppimista ja luoda hyvinvointia pitkäjänteisesti. Taustalla ovat myös uusien opetussuunnitelmien edellyttämät muutokset ja digitalisaation tuomat mahdollisuudet, joiden hyödyntämistarve on korostunut entisestään kevään 2020 poikkeusolojen aikana.

 

Hankkeessa suunniteltavan ja rakennettavan digitaalinen palvelualustan sekä ekosysteemin tarkoituksena on tukea opettajaa toteuttamaan uutta opetussuunnitelmaa ja tulevaisuuden pedagogista otetta. Tavoitteena on auttaa oppijaa keskittymään oppimiseen ja opettajaa oppimisen tukemiseen sekä tarjota yhdenvertaisemmat lähtökohdat oppimiselle. Järjestelmiä integroivan palvelualustan avulla haetaan mahdollisuuksia automatisoida työtä ja koota yhteen tietoa eri lähteistä johtamisen ja päätöksenteon tueksi.

 

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen päätti 4.11.2020 § 41, että hankkeelle palkataan kokoaikainen projektipäällikkö hankeajalle (vuoden 2023 loppuun saakka).

 

Sivistystoimialalla kartoitettiin projektipäällikön tehtävästä kiinnostuneita. Asiasta kiinnostuneita oli yhteensä 16 henkilöä. Selvitysten ja haastattelujen jälkeen päädyttiin, että tehtävään tulisi valita lukion apulaisrehtori Seppo Pukonen. Pukonen on osoittanut kyvykkyyttä vastaavissa tehtävissä Naantalissa ja Turussa. Lisäksi Seppo Pukosella on DigiOne-hankepäälliköltä vaadittavaa pedagogista- ja järjestelmäosaamista ja hän tuntee hyvin toimintakentän ja Turun tavoitteet käynnistyvässä hankkeessa. Tehtävään voi sisältyä myös muuta opetuksen IT-järjestelmien kehittämiseen liittyvää tehtävää.

 

Tehtävässä tulee noudattaa KVTES-sopimusta ja tehtäväkohtainen kokonaispalkka palvelussuhteen alkaessa on 5 674,55 €/kk. Palkka-asiaan on kuultu henkilöstöjohtaja Sinikka Valtosta. Palkka- ja muut menot kohdennetaan kustannuspaikoille 11603 (50 %) sekä 30006 / tilastollinen tilaus 605619 (50 %). Ensimmäinen sijoituspaikka on sivistystoimiala/TOP-keskus.

 

Päätös          Päätän, että apulaisrehtori Seppo Pukonen valitaan projektipäälliköksi ajalle 1.12.2020 - 31.12.2023 ja että hänelle myönnetään vastaavaksi ajaksi virkavapaata hoitamastaan apulaisrehtorin virasta.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa toimialajohtaja Timo Jalonen, puh. 050 432 3646.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvSivistystoimialan yhteinen hallinto, yleishallinto- ja henkilöstöpalvelut
tiedHeikkonen Esko
mtpvHänninen Sirpa
tiedImmonen Hannu
tiedKjellman Liliane
tiedKulmala Vesa
tiedMerta Pentti
tpvMäki Elina
tpvPaakkinen Jouni
tiedParantainen Anu
aoPukonen Seppo
tiedTuominen Tommi
mtpvVirtanen Sirpa
tpvVolosatova Lucy