Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta16804.11.202010

10210-2020 (01 00 01, 01 00 00, 01 01 03, 02 02 02)

Sivistystoimialan eräiden viranhaltijoiden lomauttaminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 168

Toimialajohtaja Timo Jalonen 28.10.2020:

 

Kaupunginhallitus päätti 12.10.2020 § 434 lomautusten rajoitetusta käyttöönotosta Turun kaupungilla ja eräistä lomautusten vaihtoehtona toteutettavista toimenpiteistä. Kaupunginhallitus totesi päätöksessään, että hallintosäännön 94 §:ssä tarkoitetut taloudelliset lomautusperusteet ovat olemassa ja että ne koskevat kaupungin koko organisaatiota.

 

Lisäksi kaupunginhallitus päätti kaupungin taloustilanteen edellyttämän säästötavoitteen aikaansaamiseksi, että toimialoilla voidaan lomauttaa ne toimialan johtoryhmien jäsenet, jotka ovat toimialan palveluksessa, lukuun ottamatta johtoryhmään mahdollisesti kuuluvia hallinnollisia sihteereitä. Konsernihallinnossa mahdollisia lomautettavia ovat kaupunginjohtaja, kansliapäällikkö, palvelualueiden johtajat ja kaikki konsernihallinnon yksiköiden johtajat. Em. henkilöt lomautetaan siten, että viranhaltija- ja työntekijäkohtainen lomautusaika on 14 kalenteripäivää / lomautettava henkilö. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että viranhaltija- ja työntekijäkohtaisesti tarvittavan lomautusajan vähennyksenä otetaan viranhaltijan/työntekijän osalta huomioon hänen vuoden 2020 aikana pitämänsä talkoovapaat siten, että viranhaltijalla/työntekijällä 5 työpäivän pidetty/myönnetty talkoovapaa vastaa 7 kalenteripäivän lomautusta.

 

Edellä mainittuun kaupunginhallituksen päätökseen perustuvaa yksittäisten viranhaltijoiden ja työntekijöiden lomauttamista on käsitelty työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetun lain (yhteistoimintalaki) mukaisesti yhteistoimintaelimessä, joka Turun kaupungissa on kaupungin yhteistyötoimikunta. Yhteistoimintalain 4 ja 7 §:n mukainen neuvotteluesitys on toimitettu yhteistyötoimikunnan jäsenille 17.9.2020. Yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin yhteistyötoimikunnan kokouksella 22.9.2020 ja hallintosäännön 113 §:n mukaisella jatkokokouksella 23.9.2020. Yhteistyötoimikunnan kokouksessa 7.10.2020 § 65 työnantaja totesi yhteistoimintaneuvottelut päättyneiksi.

 

Lomautuksen perusteena ovat taloudelliset syyt, kustannusten pakottava vähentämistarve (KVhL 30 § 2 mom., KVTES VIII luku 1 §:n soveltamisohje).

 

Hallintosäännön 94 §:n mukaan viranhaltijan tai työntekijän lomauttamisesta päättää se viranomainen, joka ottaa viranhaltijan virkaan tai työntekijän työsopimussuhteeseen. Hallintosäännön 83 §:n mukaan lautakunta ottaa toimialajohtajien välittömät esimiesasemassa olevat alaiset ja toimialajohtaja muun henkilöstön, ellei siitä hallintosäännössä, laissa tai asetuksessa muuta määrätä.

 

Liite 1                                  Sivistystoimialalla lomautettava henkilö (Tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää:

 

-

lomauttaa liitteessä 1 mainitun viranhaltijan liitteessä mainituksi ajaksi,

-

 

valtuuttaa toimialajohtajan antamaan liitteessä mainitulle viranhaltijalle lomautusilmoituksen ja,

-

 

että lomautus pannaan täytäntöön mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

 

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAo. henkilö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvJalonen Timo


Liitteet:

Kasopelk § 168
Liite 1:Sivistystoimialalla lomautettava henkilö (Tietosuoja-lain mukaan ei verkkojulkinen)