Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 102521.10.2020 

7285-2017 (065, 015, 002)

Varhaiskasvatuksen mobiilikäyttöinen lasten läsnä- ja poissaolon sähköisen seurantajärjestelmän optiohankinta 1.1.2021 lukien toistaiseksi

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala, palvelupäällikkö Satu Leppänen ja hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen 21.10.2020:

 

Toimialajohtajan päätöksellä 8.8.2017 §3 on päätetty, että sopimus varhaiskasvatuksen mobiilikäyttöisten lasten hoitoaikojen, läsnä- ja poissaolon sähköisestä seurantajärjestelmästä solmitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneen Oy Abilita Ab:n kanssa 31.12.2020 päättyvälle sopimuskaudelle tarjotuin hinnoin ja alennuksin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Tarjouspyynnössä 7285-2017 ilmoitettiin, että 31.12.2020 jälkeen sopimusta voidaan jatkaa toistaiseksi voimassa olevana seuraavin ehdoin: sopimus on voimassa toistaiseksi Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot (JIT 2015) - Erityisehtoja tietoverkon välityksellä toimitettavista palveluista (JIT 2015 - Palvelut verkon kautta) kohdan 16 mukaisin irtisanomisehdoin muutettuna niin, että toistaiseksi voimassa oleva sopimus voidaan kirjallisesti irtisanoa päättymään tilaajan puolelta 6 kuukauden ja toimittajan puolelta 9 kuukauden kuluttua irtisanomisesta.

 

Toimittaja ei ole esittänyt hinnanmuutoksista sopimuksessa olevan ehdon mukaisesti. Mikäli sopimus jatkuu määräajan jälkeen toistaiseksi voimassa olevana, voi Toimittaja voi esittää kolmen vuoden kuluttua sopimuksen solmimisesta toistuvaismaksujen suuruuden muuttamista todellista yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Korotus ei kuitenkaan voi ylittää kahta (2) prosenttia. Mikäli tuotteiden ja palvelujen yleinen hintataso laskee, toimittajan on huomioitava tämä hinnoissa. Toimittajan on ilmoitettava tilaajalle toistuvaismaksun korottamisesitys kirjallisesti vähintään neljä (4) kuukautta ennen alkamista. Toimittajan on esitettävä Tilaajalle asianmukainen selvitys kustannusten kehityksestä.

 

Sopimuksen mukaisesti kohteena olevien palveluiden käyttäjämäärät voivat vaihdella hankintakauden aikana. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että varhaiskasvatuksen mobiilikäyttöisen lasten läsnä- ja poissaolon sähköisen seurantajärjestelmän sopimusta jatketaan Oy Ablita Ab:n kanssa toistaiseksi voimassaolevana sopimuksen mukaisin irtisanoutumisehdoin.

 

Hankintayksikköä sitovat sopimukset eivät synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävien kirjallisten sopimuksien allekirjoittamisella. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja tarvittaessa antaa hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen, puh. 040 724 3725.

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoOy Ablita Ab
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tiedSivistystoimialan yhteinen hallinto, talouspalvelut
tpvAaltonen Päivi
tpvKulmala Vesa
tpvLeppänen Satu
tiedTakalo Anne