Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 102421.10.2020 

10247-2020 (02 08 00)

Aurinkoenergian opetuspisteen hankinta

Koulutuspäällikkö Mikko Hauninen ja hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen 21.10.2020:

 

Sivistystoimialan vuoden 2020 investointisuunnitelmassa on ammatillisen koulutuksen opetuskäyttöön suunniteltu hankittavaksi aurinkoenergian opetuspiste.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 16.9.2020 kolmelle mahdolliselle tarjoajalle. Määräaikaan 5.10.2020 klo 12.00 mennessä saatiin yksi (1) tarjous seuraavalta tarjoajalta: Festo Oy:ltä.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Tarjoaja vakuutti täyttävänsä tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

 

Tarjous todettiin täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset ja se otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

 

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

 

Hankintaan saatiin vain yksi tarjouspyynnön mukainen tarjous, joten vertailua ei voida suorittaa.

 

Esitämme, että aurinkoenergian opetuspiste hankintaan hyväksytyn tarjouksen jättäneeltä Festo Oy:ltä kokonaishintaan 19 200 € (alv 0 %).

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että aurinkoenergian opetuspiste hankintaan hyväksytyn tarjouksen jättäneeltä Festo Oy:ltä kokonaishintaan 19 200 € (alv 0 %).

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen tilauksella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen puh. 040 724 3725.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoFesto Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tpvAaltonen Päivi
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tiedTakalo Anne