Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala, varhaiskasvatus 
Palvelualuejohtaja6818.09.2020 

12061-2019 (01 03 00, 00 04 02, 02 08 00)

Lisäpalvelun hankkiminen Reunamo Education Research Oy:ltä

 

Aluepäällikkö Pia Jokinen 17.9.2020:

 

Taustaa

 

Mäntymäen päiväkodissa aloittaa syksyllä 2020 uusi kaupunkitasoinen varhaiskasvatuksen erityisryhmä, joka palvelee koko Turun varhaiskasvatuksen tarpeita. Sen lisäksi päiväkodissa aloittaa uutena toimintana ns. ulkoryhmä.

 

Mäntymäen päiväkotikokonaisuus toimii kahdessa eri kiinteistössä ja kolmas koulun yhteydessä (esiopetus). Päiväkodissa toimii yhdeksän ryhmää, joista yksi on integroitu erityisryhmä, toinen on erityisryhmä (sairaalakoulutyyppinen varhaiskasvatus), yksi ns. ulkoryhmä sekä kaksi erillistä esiopetuksen ryhmää.

 

Päiväkodissa on kahden vuoden aikana työskennellyt neljä eri päiväkodinjohtajaa. Osa päiväkodin kasvatus- ja hoitohenkilökunnasta on vuosien varrella vaihtunut ja kelpoisten varhaiskasvatuksen opettajien saanti tilalle on ollut vaikeaa. Viidessä ryhmässä toimii tällä hetkellä ei kelpoisuuden omaava varhaiskasvatuksen opettaja.

 

Päiväkotiin on useampana toimintavuotena saatu tarvittaessa lisäresurssia ryhmiin sekä koulutettu henkilökuntaa varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaisten työmenetelmien käyttöön. Viimeisen vuoden aikana varhaiskasvatuksen erityisopettajan fyysistä läsnäoloa on lisätty lasten tuen varmistamiseksi, lisätty avustajaresurssia saman aikaan, kehitetty toiminnan päivästruktuuria ja kohdennettu työnohjausta sitä tarvinneille ryhmille. Sen lisäksi päiväkodinjohtaja on tehnyt henkilökunnalle työhyvinvointikyselyn ja tulokset on analysoitu. Tulosten perusteella on panostettu henkilökunnan väliseen yhteistyöhön. Myös aluepäällikkö on kohdentanut työpanostaan johtajuuden tukemiseen, henkilöstökeskusteluihin sekä varhaiskasvatuksen opettajan kanssa käytyihin ratkaisuehdotuksiin.

 

Henkilöstön sitoutumisen varmistamiseksi ja varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaisten työmenetelmien käyttöönottamiseksi, esitetään lisäpalveluiden ostamista.

 

Esitän, että Mäntymäen päiväkodille ostetaan Reunamo Education Research Oy:ltä yksikkökohtaista nykytilan kartoitusta, johon sisältyy johtajuus- ja oppimisympäristön arviointi sekä analyysin läpikäyminen johdon kanssa.

 

Liite 1                                  Reunamo Education Research Oy: tarjous

 

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala 18.9.2020:

 

Mäntymäen päiväkodin laadukkaan toiminnan varmistamiseksi on perusteltua hankkia tarjouksen mukaiset lisäpalvelut Reunamo Education Research Oy:ltä aluepäällikkö Pia Jokisen esityksen mukaisesti. Lisäpalvelu liittyy palvelualuejohtajan tekemään päätökseen 14.10.2019 § 10 hankkia Kehittävä palaute – palvelu Turun kaupungin varhaiskasvatuksen käyttöön.

 

Kustannukset

 

Toimintakulttuurin muutosprosessi osa 1.yhteensä 10 710 euroa + alv.

Vuonna 2021 toimintakulttuurin muutosprosessi osa 2. Yhteensä 4 500 euroa + alv.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksen 01.04.2020 §:n 57 mukaan palvelualuejohtaja voi hankkia palveluita 30 000 euroon asti.

 

Päätös          Päätän hankkia Reunamo Education Research Oy:ltä liitteen 1 olevan tarjouksen mukaisesti lisäpalveluita.

 

 

 

 

Vesa Kulmala

Palvelualuejohtaja

 

 

Oikaisuvaatimusohje päätöspöytäkirjan liitteenä.

 

Jakelu

aoReunamo Education Research Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedJalonen Timo
tiedJokinen Pia
tiedKanninen Kirsi
tiedToljander Monika


Liitteet:

Sivvarhk § 68
Liite 1:Tarjous Reunamoedun lisäpalveluiden ostamisesta