Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta14323.09.20205

10242-2020 (05 10 00)

Selvitys ruotsinkielisen päivähoidon tilanteesta

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 143

Toimialajohtaja Timo Jalonen 17.9.2020:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta pyysi kokouksessaan selvitystä ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen tilatilanteesta. Kesän 2020 aikana kävi selville, että sekä Koulukatu 10 ja Kellonsoittajankadun koulutalon tilat ovat arvioitua heikommassa kunnossa ja että nykyiset tilat pitää joko kunnostaa tai että tiloista pitää luopua kokonaan. Tilanteen arviointia hankaloitti edelleen se, että jo muutaman vuoden kuluttua molemmat edellä mainitut rakennukset tultaisiin purkamaan.

 

Edelleen 17.9.2020 on selvittämättä Kellonsoittajankadun koulutalon kunto, josta on lähinnä subjektiivisia arvioita, ja muut mahdolliset väistötilat ja niiden käytettävyys. Asiasta on pyydetty myös ympäristöterveydensuojelun arvio, jota ei tähän mennessä ole saatu.

 

Erilaiset selvitystyöt jatkuvat edelleen ja asia pyritään tuomaan kasvatus- ja opetuslautakunnan päätettäväksi 7.10.2020. Ryhmien sijoittelu eri toimialan jo nyt käytössä oleviin tiloihin on viranhaltijan vastuulla, mutta hallintosäännön mukaan uusien tilojen vuokraamisesta ja samoin vanhoista tiloista luopumisesta päättää lautakunta.

 

Tilanteesta ymmärrettävästi aiheutuu epätietoisuudesta johtuvaa haittaa perheille ja henkilökunnalle sekä mainehaittaa myös kaupungille.

 

Esityslistan oheismateriaalina olevasta kirjeestä on tietosuojan vuoksi poistettu allekirjoittajien nimet. Kirje allekirjoituksineen on nähtävänä kokouksessa.

 

Oheismateriaali 1               Ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen henkilöstön kirje

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee selvityksen tiedokseen.

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunta merkitsi selvityksen tiedokseen ja edellytti välittömiä toimia asianmukaisten tilojen järjestämiseksi ruotsinkieliselle varhaiskasvatukselle.

Päätös tehtiin Gardbergin Schaumanin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, tilapalvelut
tpvJalonen Timo