Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta13609.09.20201

9735-2020 (02 07 01)

Levytyökeskus Finn-Power LPE 5:n myynti

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 136

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen 3.9.2020:

 

Finn-Power Oy:n toimittama yhdistelmälevytyökeskus otettiin käyttöön lokakuussa 2005 Koneteknologiakeskus Turku Oy:ssä. Lävistys ja laseryhdistelmäkone LPE 5 on varustettu LSR 2500 -lastaus- ja purkurobotilla. Kone vie huomattavan suuren tilan Koneteknologiakeskuksessa ja tekniikka on osittain vanhentunutta.

 

Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n tarve kyseiselle koneelle on huomattavan pieni suhteessa sen tarvitsemaan tilaan sekä huolto- ja ylläpitokustannuksiin yhdistettynä vanhentuvaan tekniikkaan. Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hankintasuunnitelmissa on Koneteknologiakeskus Turku Oy:n tiloihin sijoittuva uusi modernimpi ja kompaktimpi kone. Tämä täyttäisi myös Turun ammatti-instituutin levytyökeskustarpeen paremmin kuin nykyinen kone ja samalla lattiapinta-alaa vapautuisi uusiin oppimisympäristöihin.

 

Finn-Power LPE 5 -kone on ostettu vuonna 2005 ammattiopetuslautakunnan päätöksellä 8.6.2005 § 149, ja sen ostohinta oli 635 000 € (ALV 0 %). Koneen myynnistä arvioidaan saatavan 40 000 € -120 000 €. Arvio perustuu Koneteknologiakeskus Turku Oy:n toimitusjohtaja Erkki Virkin tekemiin tiedusteluihin.

 

Myynnistä saatava tulo käytettäisiin uusiin laitehankintoihin Koneteknologiakeskuksen ja Peltolan koulutalon konetekniikan yksikölle ammatti-instituutin tarpeisiin. Painopiste opetuksessa on siirtymässä 3D-tulostimien, robotiikan ja teollisuus 4.0 -sektorille, joten uudet hankinnat suuntautuisivat näihin osa-alueisiin.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää käynnistää levytyökeskus Finn-Power LPE 5:n myynnin ja valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan kauppakirjan. Myynnistä saadut tulot käytetään uusiin laitehankintoihin Koneteknologiakeskukseen ja Peltolan koulutalon konetekniikan yksikköön Turun ammatti-instituutin tarpeisiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvImmonen Hannu
tpvJalonen Timo