Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta12119.08.20207

13278-2012 (611, 065)

Lausunto Yleiskaava 2029 -ehdotukseen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 121

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, yleiskaavainsinööri Andrei Panschin 26.6.2020:

Turun kaupungin Kaupunkiympäristötoimiala pyytää lausuntoanne 30.6.2020 päivätystä Yleiskaava 2029:n ehdotuksesta. Yleiskaavaehdotus on valmisteltu yleiskaavaluonnoksesta saadun palautteen sekä tehtyjen selvitysten perusteella.

Yleiskaavaehdotus koostuu kahdeksasta kartasta sekä kaavaselostuksesta. Yleiskaavan yhteydessä on laadittu keskustan liikenneverkon vaihtoehtotarkastelu. Ehdotus on valmisteltu vaihtoehdon ripeä muutos mukaisesti. Toivomme, että tutustutte yleiskaavaehdotukseen ja annatte tarvittaessa täydennys- ja muutosesitykset perusteluineen.

Lausuntojen jälkeen yleiskaavakaavaehdotus tulee julkisesti nähtäville syksyllä, jolloin kuntalaisilla ja muilla osallisilla on mahdollisuus tehdä muistutus kaavaehdotuksesta.

Yleiskaavakartat ovat nähtävänä Turun seudun karttapalvelussa:

https://opaskartta.turku.fi/ims

Kaavaselostus sekä kaavaan liittyvät selvitykset ja muut taustamateriaalit löytyvät Turun kaupungin sivuilta Yleiskaavan 2029 selvitykset ja vuorovaikutus, osoitteesta:

www.turku.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu/yleiskaavoitus/yleiskaava-2029/yleiskaavan-2029

Lausunto tulee jättää 31.8.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen:kaupunkisuunnittelu@turku.fi tai kirjeitse Kaupunkiympäristötoimiala PL 355, 20101 Turku.

Mikäli lausuntoa tai ilmoitusta siitä, että lausunto on tulossa, ei toimiteta määräajassa, katsotaan, että lausujalla ei ole huomautettavaa yleiskaavaehdotuksesta.

Toimialajohtaja Timo Jalonen 6.8.2020:

 

Sivistystoimialan lausunto:

 

”Sivistystoimialalla ei toimialansa vastuualueen osalla ole huomauttamista yleiskaavaehdotukseen.

 

Sivistystoimialan osalta erityisen kiinnostavaa on asuinalueiden suunnittelu. Yleiskaava pitää sisällään sellaisten asuinalueiden suunnittelun, jotka ovat hyvin olleet tiedossa toimialalla ja muutenkin julkisuuden kautta. Mainituille alueille, kuten Linnakaupungin ja Itäharjun alueille, sivistystoimialalla on omat palveluverkkosuunnitelmansa.”

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää yhtyä sivistystoimialan lausuntoon ja toteaa, että sillä ei ole huomauttamista asiaan vastuualueensa osalta.

PäätösAsia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi Hartialan ehdotuksesta yksimielisesti. Samalla kasvatus- ja opetuslautakunta päätti ilmoittaa kaupunkiympäristötoimialalle, että lausunto tullaan antamaan myöhemmin.

Palautuksen aikana tulee järjestää yleiskaavaehdotusta koskeva esittely kasvatus- ja opetuslautakunnan kokoukseen 9.9.2020.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus
palJalonen Timo
tiedPanschin Andrei