Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta10917.06.20209

6771-2020 (02 05 00)

Sopimus sairaalakoulun opetuksen järjestämisestä ja laskutuksesta vieraskuntalaisille 1.8.2020 lukien

Tiivistelmä:

Kiinamyllyn koulun nivelluokan opetuksen järjestämisen sopimus tarkistetaan vastaamaan kaikkea sairaalakoulun opetuksen järjestämistä. Samalla järjestetyn opetuksen hinnoittelua kunnilta selkeytetään.

Kasopelk § 109

Kaupunginlakimies Leila Visa, koulunjohtaja Niina Ekqvist ja talouspäällikkö Anne Takalo 8.6.2020:

 

Turun kaupungilla on voimassa oleva sopimus opetuksen järjestämisestä Kiinamyllyn koulun nivelluokassa, joka on pitänyt sisällään varsinaisen sairaalaopetuksen ohella annetun avo-opetuksen, josta on käytetty nimitystä nivelvaiheen opetus. Sopimusta on viimeksi tarkistettu kaupunginhallituksen päätöksellä 16.12.2014 § 514, jolloin päivitettiin kaikki Turun kaupungin perusopetuksen ylikunnalliset sopimukset.

 

Nykyinen sopimus opetuksen järjestämisestä Kiinamyllyn koulun nivelluokassa edellyttää kuitenkin päivitystä, jotta se noudattaa paremmin vuoden 2012 perusopetuslain muutosta. Voimassa oleva sopimus on määritellyt ainoastaan avo-opetuksen järjestämisen, jota tuolloinen perusopetuslaki ei vielä tunnistanut. Sairaalaopetuksen järjestämisen ja kustannusten veloitukset laki määritteli, ja näistä ei näin ollen ollut tarvetta sopia tarkemmin.

 

Voimassa oleva perusopetuslaki ei kuitenkaan erottele enää ns. sairaalaopetusta avo-opetuksesta, vaan se kuuluu kaikki perusopetuslain alaiseen sairaalaopetukseen.

 

Turun kaupungilla on voimassa oleva sopimus Kiinamyllyn koulussa järjestettävästä nivelluokkaopetuksesta seuraavien kuntien kanssa:

- Lieto

- Naantali

- Raisio

- Kaarina

- Aura

- Nousiainen

 

Sopimuksen päivittämisestä on neuvoteltu 13.12.2019 Varsinais-Suomen sivistysjohtajien kokouksessa, jossa on selvitetty sopimuksen päivityksen perusteita:

 

-

 

 

Otetaan käyttöön yhdenmukainen laskutus, eli laskutetaan ainoastaan sairaalaopetuksesta, joka pitää sisällään myös avohoidon aikaisen opetuksen sekä konsultaation.

-

Laskutus perustuu edeltävän tilinpäätöksen mukaisiin toteutuneisiin kustannuksiin, jolloin koulupäivän hinta on ennalta tiedossa. Esimerkiksi lukuvuoden 2020-2021 osalta laskutuksessa käytetään vuoden 2019 tilinpäätöksen mukaisia toteutuneita kustannuksia ja lukuvuoden 2021-2022 laskutuksessa vuoden 2020 tilinpäätöksen mukaisia toteutuneita kustannuksia.

 

 

 

 

 

Nämä periaatteet saivat sivistysjohtajien neuvottelussa hyväksynnän, ja tältä pohjalta on tarkistettu sopimuspohja vastaamaan lain henkeä sekä selkiyttämään kuntien välistä laskutusta. Sopimuksen on tarkoitus tulla voimaan 1.8.2020 alkavalle lukuvuodelle ja olemaan voimassa toistaiseksi.

 

Liite 1                                  Sopimus sairaalakoulun opetuksen järjestämisestä 1.8.2020 lukien

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan sopimuksen sairaalakoulun opetuksen järjestämisestä 1.8.2020 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAuran kunta
aoKaarinan kaupunki
aoLiedon kunta
aoNaantalin kaupunki
aoNousiaisten kunta
aoRaision kaupunki
aoRuskon kunta
tpvSivistystoimialan yhteinen hallinto, talouspalvelut
tiedEkqvist Niina
tpvJalonen Timo
tiedTakalo Anne
tpvTuominen Tommi
tiedVisa Leila


Liitteet:

Kasopelk § 109
Liite 1:Sopimus sairaalakoulun opetuksen järjestämisestä 1.8.2020 lukien