Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 101510.06.2020 

4982-2020 (02 08 00)

Pienkuormaajan hankinta ammatillisen koulutuksen opetuskäyttöön

Turvallisuusasiantuntija Antti Suominen sekä sivistystoimialan talouspäällikkö Anne Takalo, koulutuspäällikkö Henry Koskinen ja Mikko Hauninen sekä hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen 9.6.2020:

 

Sivistystoimialan vuoden 2020 investointisuunnitelmassa on ammatillisen koulutuksen opetuskäyttöön suunniteltu hankittavaksi pienkuormaaja. Ajoneuvo rahoitetaan Turun kaupungin ja Kuntarahoitus Oyj:n kanssa solmittavan leasingrahoitussopimuksen mukaisesti.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 28.4.2020 kolmelle mahdolliselle tarjoajalle. Määräaikaan 12.5.2020 klo 12.00 mennessä saatiin kolme (3) tarjousta seuraavilta tarjoajilta: Wihuri Oy Tekninen kauppa, Finnsiirto Oy ja Hankkija Oy.

 

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

 

Wihuri Oy Tekninen kaupan tarjous ei täyttynyt tarjouspyynnön vaatimuksia seuraavalta osin: koneen runkorakenne ei täyttänyt vaatimusta, kuljettajan paikka oli takarungossa.

 

Wihuri Oy Tekninen kaupan tarjous ei vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia, eikä sitä voida vertailla. Tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

 

Finnsiirto Oy:n ja Hankkija Oy:n tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja ne otetaan mukaan vertailuun.

 

Tarjoaja

Vertailuhinta

Finnsiirto Oy

35 000 € (alv 0 %)

Hankkija Oy

37 200 € (alv 0 %)

 

Edellä esitetyn perusteella ehdotamme, että:

 

Wihuri Oy Tekninen kaupan tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena ja, että

 

 

pienkuormaaja ammatillisen koulutuksen opetuskäyttöön hankintaan halvimman tarjouksen antaneen Finnsiirto Oy:ltä hintaan 35 000 € (alv 0 %).

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että

 

Wihuri Oy Tekninen kaupan tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena ja, että

 

 

pienkuormaaja ammatillisen koulutuksen opetuskäyttöön hankintaan halvimman tarjouksen antaneen Finnsiirto Oy:ltä hintaan 35 000 € (alv 0 %).

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella/tilauksella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen, puh. 040 724 3725.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoFinnsiirto Oy
aoHankkija Oy
aoWihuri Oy Tekninen kauppa
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tpvAaltonen Päivi
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tpvKoskinen Henry
tiedSuominen Antti
tiedTakalo Anne
tiedTurunen Esa