Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta7906.05.20206

5065-2020 (02 05 00)

Ammatillisen koulutuksen palvelualueen maksut ja korvaukset 1.8.2020 alkaen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 79

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen 29.4.2020:

 

Ammatillisen koulutuksen palvelualueen tilavuokrat on tarkastettu viimeksi lukio- ja ammattiopetuslautakunnan päätöksellä 24.4.2012 § 70 tullen voimaan 1.8.2012 alkaen.

 

Ammatillisessa koulutuksessa on vuokrattavissa olevia tiloja monissa eri koulutaloissa. Kaikki tilat eivät kuitenkaan sovellu ulkopuolisen vuokraajan käyttöön ilman erillistä valvontaa. Tällaisia tiloja ovat mm. erilaiset työsalit erityislaitteistoineen ja opetusmateriaaleineen. Näiden vuokraamisesta tulisikin sopia erillisellä neuvottelumenettelyllä, jotta varmistetaan tilojen asianmukainen käyttö. Normaalit luokkahuoneet, auditoriot, ruokasalit ja käytävätilat sekä piha-alueet ovat vuokrattavissa normaalihinnaston puitteissa.

 

Lisäksi ammatillisessa koulutuksessa useat tilat ovat niin sanottuja monialaisia oppimisympäristöjä, joissa tuotetaan pienimuotoista, opetuslähtöistä liiketoimintaa. Näiden tilojen vuokraaminen ja hinnoittelu katsotaan tapauskohtaisesti siten, että se yhteen sovitetaan opetuksen kanssa. Näissä päätösvalta tulisi säilyttää koulutuspäälliköillä.

 

Palveluliiketoiminnan, kuten opetusravintolan ja laivahostellin, ja muiden asiakaspalvelutoimintojen tilavuokrat ja muut maksut määritellään erikseen palvelualueella osana palvelukokonaisuutta.

 

Liikuntatilojen vuokrauksesta päättää liikuntatoimi.

 

Liite 1                                  Ammatillisen koulutuksen palvelualueen tilavuokrat 1.8.2020 alkaen

 

Kasvatus ja opetustoimen johtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää vahvistaa liitteessä 1 esitetyn tilojen vuokrahinnoittelun 1.8.2020 alkaen.

 

Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että

 

-

 

ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja päättää vuokrista yksittäistapauksissa ja

-

 

 

ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtajan lisäksi palvelualueen koulutuspäälliköt ja palvelupäällikkö päättävät korvauksista neuvottelumenettelyyn kuuluvien opetustilojen osalta.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedSivistystoimialan yhteinen hallinto, talouspalvelut
tpvElo Piia
tpvImmonen Hannu


Liitteet:

Kasopelk § 79
Liite 1:Ammatillisen koulutuksen palvelualueen tilavuokrat 1.8.2020 alkaen