13496-2019 (05 10 00)

 

Ryhmäperhepäiväkoti Napsulan toiminnan tarkastaminen

 

Ryhmäperhepäiväkoti Napsulaan (Y-tunnus 1886480-0) tulee tehdä valvovan viranomaisen tarkastuskäynti. Varhaiskasvatuslain 540/2018 § 52 varhaiskasvatuksen valvontaviranomaisia ovat yksityisen palveluntuottajan järjestämän ja tuottaman varhaiskasvatuksen osalta aluehallintovirasto, Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto sekä kyseisen lain 50 §:ssä tarkoitettu kunnan toimielin tai sen määräämä viranhaltija. Varhaiskasvatuslain 55 §:n mukaan valvontaviranomainen voi tarkastaa varhaiskasvatuksen järjestäjän ja palveluntuottajan tässä laissa tarkoitetun toiminnan sekä toiminnan järjestämisessä käytettävät toimipaikat ja toimitilat.

 

Varhaiskasvatuslain 26 §:n mukaan tarkastaja on päästettävä kaikkiin toimipaikan tiloihin. Muilta osin tarkastuksessa noudatetaan, mitä hallintolain 39 §:ssä säädetään. Tarkastajalle on salassapitosäännösten estämättä esitettävä kaikki hänen pyytämänsä asiakirjat, jotka ovat välttämättömiä tarkastuksen toimittamiseksi. Lisäksi tarkastajalle on annettava maksutta hänen pyytämänsä jäljennökset tarkastuksen toimittamiseksi välttämättömistä asiakirjoista. Tarkastajalla on oikeus ottaa valokuvia tarkastuksen aikana.

 

Tarkastus suoritetaan, jotta voidaan varmistaa toiminnan lainmukaisuus ja varhaiskasvatussuunnitelman toteutuminen.

 

Päätös          Päätän, että Ryhmäperhepäiväkoti Napsulaan suoritetaan tarkastuskäynti. Tarkastuskäyntejä voidaan tehdä useamminkin 31.7.2020 asti.

 

Tarkastuskäynnin suorittaa Turun kaupungin sivistystoimialan viranomaiset. Tarkastuksesta pidetään pöytäkirjaa.

 

 

 

Vesa Kulmala

Palvelualuejohtaja

 

 

Oikaisuvaatimusohje päätöspöytäkirjan liitteenä.

 

 

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa aluepäällikkö Johanna Kortessalo-Ainasoja, puh. 050 553 2433.

 

 

 

Jakelu

   tied Lounais-Suomen aluehallintovirasto

   ao Ryhmäperhepäiväkoti Napsula

   tpv Kortessalo-Ainasoja Johanna

   tpv Virta Jaana