13496-2019 (05 10 00)

 

Ryhmäperhepäiväkoti Napsulan toiminnan tarkastaminen

 

Ryhmäperhepäiväkoti Napsulaan (Y-tunnus 1886480-0) tulee tehdä valvovan viranomaisen tarkastuskäynti. Varhaiskasvatuslain 540/2018 § 52 varhaiskasvatuksen valvontaviranomaisia ovat yksityisen palveluntuottajan järjestämän ja tuottaman varhaiskasvatuksen osalta aluehallintovirasto, Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto sekä kyseisen lain 50 §:ssä tarkoitettu kunnan toimielin tai sen määräämä viranhaltija. Varhaiskasvatuslain 55 §:n mukaan valvontaviranomainen voi tarkastaa varhaiskasvatuksen järjestäjän ja palveluntuottajan tässä laissa tarkoitetun toiminnan sekä toiminnan järjestämisessä käytettävät toimipaikat ja toimitilat.

 

Varhaiskasvatuslain 26 §:n mukaan tarkastaja on päästettävä kaikkiin toimipaikan tiloihin. Muilta osin tarkastuksessa noudatetaan, mitä hallintolain 39 §:ssä säädetään. Tarkastajalle on salassapitosäännösten estämättä esitettävä kaikki hänen pyytämänsä asiakirjat, jotka ovat välttämättömiä tarkastuksen toimittamiseksi. Lisäksi tarkastajalle on annettava maksutta hänen pyytämänsä jäljennökset tarkastuksen toimittamiseksi välttämättömistä asiakirjoista. Tarkastajalla on oikeus ottaa valokuvia tarkastuksen aikana.

 

Tarkastus suoritetaan, jotta voidaan varmistaa toiminnan lainmukaisuus. Erityisesti keskitytään henkilöstön kelpoisuuteen ja riittävyyteen.

 

Tarkastus suoritetaan maanantaina 18.11.2019.

 

Päätös          Päätän, että Ryhmäperhepäiväkoti Napsulaan suoritetaan tarkastuskäynti 18.11.2019. Tarkastuskäynnillä on läsnä Turun kaupungin edustaja aluepäällikkö Johanna Kortessalo-Ainasoja ja perhepäivähoidon ohjaaja Jaana Virta. Tarkastuksesta pidetään pöytäkirjaa.

 

 

 

 

Johanna Kortessalo-Ainasoja

Aluepäällikkö

 

 

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa aluepäällikkö Johanna Kortessalo-Ainasoja, puh. 050 553 2433.

 

 

 

 

Oikaisuvaatimusohje päätöspöytäkirjan liitteenä.

 

 

Jakelu

   tied Lounais-Suomen aluehallintovirasto

   ao Ryhmäperhepäiväkoti Napsula

   tied Kulmala Vesa

   tied Virta Jaana