Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Loppupvm 31.5.2021, Toimialajohtaja/sarja 10712.02.2020 

1864-2020 (02 08 00)

Kommunikointikeskus Kipinä Oy:n Roihusten arjessa -harjoitusmateriaalinhankinta

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja palvelupäällikkö Hanna Karlsson 11.2.2020:

 

Varhaiskasvatuksen palvelualue ja ruotsinkielisten palveluiden varhaiskasvatus esittävät, että sivistystoimialalle hankitaan jokaiseen päiväkotiin ja perhepäivähoitoon Roihusten arjessa -materiaali ja materiaalin käyttöön liittyvä verkkokoulutus.

 

Operatiivisessa sopimuksessa vuodelle 2020 on keskeiseksi tavoitteeksi kirjattu: Kielitietoisessa varhaiskasvatuksessa tiedostetaan, että kielet ovat läsnä jatkuvasti ja kaikkialla. Henkilöstö ymmärtää kielen keskeisen merkityksen lasten kehityksessä ja oppimisessa, vuorovaikutuksessa ja yhteistyössä sekä identiteettien rakentumisessa ja yhteiskuntaan kuulumisessa.

 

Lähes joka päiväkotiryhmässä on lapsia, jotka kaipaavat lisätukea kielellisten taitojen, sanaston tai kommunikoinnin kehitykseen. Roihusten arjessa -materiaali tarjoaa ratkaisuja kommunikoinnin ja kielen kehitystä tukevien materiaalien suunnitteluun ja valmistamiseen. Materiaali sisältää valmiiksi suunnitellut leikit ja pelit kielellisiin tuokioihin, joista kaikki lapset hyötyvät. Materiaali mahdollistaa osallistumisen kielellisestä tasosta riippumatta ja tukee erityisesti niitä lapsia, jotka saattavat vetäytyä ja jäädä sivuun ryhmätilanteissa. Lisäksi materiaali sopii erityisen hyvin lapsille, jotka oppivat suomea toisena kielenään. Ryhmätilanteiden lisäksi leikit ja pelit soveltuvat kahdenkeskiseen harjoitteluun.

 

Vastaavaa muuta materiaali ei ole tällä hetkellä markkinoilla tarjolla.

 

Kommunikointikeskus Kipinä Oy tarjoaa lisäksi verkkokoulutusta materiaalin käytön tueksi. Lyhyen, maksuttoman verkkokurssin avulla materiaalipaketin sisältö tulee tehokkaasti tutuksi.

 

Tarjouksen mukainen laajempi verkkokoulutus vastaa puolen päivän koulutusta ja sisältää mm. paljon teoriaa, vinkkejä materiaalin käyttöön ja aitoja leikkivideoita kaikista materiaalin eri leikeistä. Verkkokoulutuksen voi tilata yhdessä paketin kanssa tai erikseen. On perusteltua hankkia koulutus samassa yhteydessä kuin materiaali, jotta varmistetaan hankitun materiaalin oikea käyttö.

 

Roihusten arjessa -harjoitusmateriaali, sisältää myös ruotsin- (En dag familjen Kippin) ja englanninkielisiä (Meet the Kippin Family) versioita. Materiaalia on tarkoitus hankkia jokaiseen päiväkotiin sekä perhepäivähoitoon. Materiaali hankitaan vähintään 100 kpl á 254 € (alv 0 %) jolloin hankintakustannus on yhteensä 25 400 € (alv 0 %).

 

Roihusten arjessa -verkkokoulutuksen kustannus on hankittaessa yhdessä harjoitusmateriaalin kanssa 100 kpl á 20 € (alv 0 %), koulutuksen kustannus on yhteensä 2 000 € (alv 0 %). Tarjouksen mukaan verkkokoulutusta saa käyttää kaikki materiaalin käyttöön oikeutetut henkilöt eli yhden päiväkodin koko henkilökunta. Verkkokoulutuksen käyttöoikeus on voimassa vuoden ostopäivästä.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että sivistystoimialalle hankitaan Roihusten arjessa -harjoitusmateriaali ja tähän liittyvä verkkokoulutus tarjouksen mukaisin hinnoin ja ehdoin.

 

Sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella/sopimuksella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa palvelualuejohtaja Vesa Kulmala, puh. 040 142 4483.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoKommunikointikeskus Kipinä Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tiedAaltonen Päivi
mtpvGrönroos Anne
tpvKarlsson Hanna
tpvKulmala Vesa
tiedTakalo Anne