Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Loppupvm 31.5.2021, Toimialajohtaja/sarja 10617.01.2020 

350-2020 (02 08 00, 07.03)

Hankintaoikaisu, Puolalan koulun Kauppiaskadun koulutalon av-laitteiden hankinta

AV-suunnittelija Tuomas Auremaa ja hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen 16.1.2020:

 

Toimialajohtajan päätöksessä 11.10.2020 § 5 päätettiin Puolalan koulun av-laitteiden hankinnasta. Päätettiin, että Dustin Finland Oy:n tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena ja AV-laitteiden toimittajaksi valitaan Puolalan koulun Kauppiaskadun koulutaloon Tietokeskus Finland Oy tarjotuin hinnoin ja alennuksin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin vertailuhintaan 229 442,00 € (alv 0 %).

 

Päätöksen tekemisen jälkeen päätöksessä huomattiin virhe, jonka seurauksena hankintayksikkö otti omasta aloitteestaan käsiteltäväksi hankintaoikaisun.

 

Hankintaoikaisu perusteineen

 

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 3 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikön on kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia ja muita toimittajia tasapuolisesti ja syrjimättömästi sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen.

Hankintalain 132 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikkö voi itse poistaa virheellisen päätöksensä tai peruuttaa muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun, jolla on oikeudellisia vaikutuksia ehdokkaiden tai tarjoajien asemaan, ja ratkaista asian uudelleen (hankintaoikaisu), jos päätös tai muu hankintamenettelyssä tehty ratkaisu perustuu lain soveltamisessa tapahtuneeseen virheeseen tai jos asiaan on tullut sellaista uutta tietoa, joka voi vaikuttaa päätökseen, ratkaisuun tai hankintasopimuksen tekemisen edellytyksiin.

 

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

 

Päätöksen teon jälkeen on tullut esille, että Tietokeskus Oy:n tarjoama dokumenttikamera ei täytä laitteen vähimmäisvaatimuksia.

 

Dustin Finland Oy:n tarjous ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimusta seuraavin osin: tarjouspyynnössä on ilmoitettu laitteiden vähimmäisvaatimukset. Dustin Finland Oy:n tarjoama 75” kosketusesitysnäyttö ei täytä vaatimuksia HDMI porttien osalta.

 

Tietokeskus Oy ja Dustin Finland Oy:n tarjoukset eivät täytä tarjouspyynnön vaatimuksia, eikä niitä voida vertailla. Tarjoukset tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisina.

 

Caverion Oyj:n tarjous todettiin täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset ja se otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

 

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

 

Hankintaan saatiin vain yksi hyväksytty tarjous, joten vertailu ei voi suorittaa.

 

Edellä esitetyn perusteella ehdotamme, että hankintapäätös 11.10.2020 § 5 kumotaan. Tietokeskus Oy:n ja Dustin Finland Oy:n tarjoukset hylätään tarjouspyynnön vastaisina ja AV-laitteiden toimittajaksi valitaan Puolalan koulun Kauppiaskadun koulutaloon Caverion Oyj:n tarjotuin hinnoin ja alennuksin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin vertailuhintaan 237 852,00 € (alv 0 %).

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että hankintapäätös 11.10.2020 § 5 kumotaan. Tietokeskus Oy:n ja Dustin Finland Oy:n tarjoukset hylätään tarjouspyynnön vastaisina ja AV-laitteiden toimittajaksi valitaan Puolalan koulun Kauppiaskadun koulutaloon Caverion Oyj:n tarjotuin hinnoin ja alennuksin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin vertailuhintaan 237 852,00 € (alv 0 %).

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen, puh. 040 7243 725.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoCaverion Oyj
aoDustin Finland Oy
aoTietokeskus Finland Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedSivistystoimiala, perusopetus
tpvAaltonen Päivi
tpvAuremaa Tuomas
tiedTakalo Anne