Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta1022.01.202010

607-2020 (00 01 00, 10 02 06, 05 10 00)

Päivähoitoyksiköiden nimien muuttaminen

Tiivistelmä:

Turussa on käytössä päiväkodeista nimikkeitä päivähoitoyksikkö sekä päiväkoti. Lautakunnalle esitetään, että käytäntö yhtenäistettäisiin ja jatkossa käytettäisiin päiväkoti-käsitettä.

Kasopelk § 10

Aluepäälliköt Johanna Kortessalo-Ainasoja, Virpi Kariluoma, Pia Jokinen sekä vs. aluepäällikkö Tuire Korhonen ja palvelualuejohtaja Vesa Kulmala 9.1.2020:

 

Varhaiskasvatuksessa on ollut käytössä useiden vuosien ajan päivähoitoyksikkö-nimitys. Yksikkö on voinut koostua useassa eri osoitteessa toimivista toimipisteistä, päiväkodeista. Yksikössä on voinut olla myös muuta toimintaa kuin päiväkodissa tapahtuvaa varhaiskasvatusta, kuten perhepäivähoitoa tai avoimia varhaiskasvatuspalveluita. Uudet yksiköt on kuitenkin viimeisten vuosien aikana nimetty päiväkodeiksi. Myös varhaiskasvatuslaissa (540/2018) käytetään käsitettä päiväkoti pykälässä 1 seuraavasti:

 

”Lain tarkoitus ja soveltamisala

 

Tässä laissa säädetään lapsen oikeudesta varhaiskasvatukseen, varhaiskasvatuksen järjestämisestä ja tuottamisesta sekä varhaiskasvatuksen tietovarannosta.

 

Varhaiskasvatuksen toimintamuotoja ovat

1) päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa;

2) perhepäivähoito, jota järjestetään perhepäiväkodissa;

3) avoin varhaiskasvatustoiminta, jota järjestetään toimintaan soveltuvassa paikassa.

 

Tätä lakia sovelletaan kunnan, kuntayhtymän ja yksityisen palveluntuottajan järjestämään tai tuottamaan päiväkotitoimintaan ja perhepäivähoitoon. Tässä laissa tarkoitettua päiväkotitoimintaa ja perhepäivähoitoa saa järjestää ja järjestäjälle tuottaa kunta, kuntayhtymä ja 9 luvussa tarkoitettu yksityinen palveluntuottaja.”

 

On perusteltua yhtenäistää käytäntö ja nimetä päivähoitoyksiköt päiväkodeiksi, joissa edelleen voidaan tuottaa varhaiskasvatuslain mukaisia palveluita.

 

Samassa yhteydessä täsmennetään joidenkin päiväkotien nimiä. Muutokset ovat liitteessä 1.

 

Hallintosäännön 55 §:n mukaan kasvatus- ja opetuslautakunta päättää päivähoitoyksiköiden perustamisesta ja lakkauttamisesta.

 

Liite 1                                  Päiväkotien nimet

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää muuttaa päivähoitoyksiköiden nimet liitteen 1 mukaisesti 1.2.2020 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tpvSivistystoimialan yhteinen hallinto, talouspalvelut
tpvSivistystoimialan yhteinen hallinto, yleishallinto- ja henkilöstöpalvelut
tiedHatakka Satu
tpvMadetoja Nanna


Liitteet:

Kasopelk § 10
Liite 1:Päiväkotien nimet