Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta1422.01.202014

369-2020 (01 02 02)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan opintomatka Alankomaihin 22.3. - 25.3.2020

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 14

Kehittämispäällikkö Anu Parantainen 16.1.2020:

 

Turussa on monin tavoin edistetty maahan tulleiden lasten, nuorten ja perheiden kotoutumista. Nähtävissä on kuitenkin, että työtä on edelleen tehtävä varhaiskasvatuksen ja koulutuksen kentällä, jotta ääri-ilmiöt, kuten eriarvoistuminen ja radikalisoituminen, voidaan estää. Alankomaissa on Suomea pitempi kokemus tästä työstä ja niin onnistumisen kuin myös epäonnistumisen kautta oppimisen kokemuksia. Tämän vuoksi opintomatkan kohteeksi valikoitui Alankomaat ja siellä Groningen-niminen kaupunki, joka on kooltaan ja rakenteeltaan hyvin Turun kaltainen.

 

Opintomatkan tavoitteena on tutustua hyviin malleihin ja käytäntöihin maahanmuuttajalasten ja -nuorten sekä perheiden integroitumisesta uuteen asuinyhteisöönsä ja kulttuuriin. Lisäksi tavoitteena on oppia, miten onnistuneesti voidaan ehkäistä eriarvoistumista ja äärimmillään radikalisoitumista.

 

Matkalle voivat osallistua lautakunnan varsinaiset jäsenet, kaupunginhallituksen edustaja sekä lautakunnan kokouksiin osallistuvat viranhaltijat: toimialajohtaja Timo Jalonen, kaupunginsihteeri, palvelualuejohtajat, kehittämispäällikkö, talouspäällikkö ja lautakunnan tekninen sihteeri. Matkalle osallistuu korkeintaan 22 henkilöä.

 

Alustavan kustannusarvion mukaan matkasta ja majoituksesta aiheutuvat kustannukset ovat ilman ansionmenetyskorvauksia yhteensä enintään 31 000 euroa. Tämän lisäksi maksettavaksi tulevat päivärahat ym. matkaan liittyvät korvaukset.

 

Hallintosäännön 33 § mukaisesti kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat toimielinten ulkomaanmatkoja.

 

Oheismateriaali 1               Kasvatus- ja opetuslautakunnan alustava matkaohjelma

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa edellä esitetyn ja oheismateriaalissa mainitun alustavan matkaohjelman mukainen opintomatka Alankomaihin 22.3. - 25.3.2020. Matkasta aiheutuvat em. kustannukset maksetaan kasvatus- ja opetuslautakunnan budjettivaroista.

 

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus