Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Loppupvm 31.5.2021, Toimialajohtaja/sarja 10411.01.2020 

345-2020 (02 08 00)

Viinamäen päiväkodin av-laitteiden hankinta

AV-suunnittelija Tuomas Auremaa ja hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen 9.1.2020:

 

Viinamäen päiväkodin peruskorjaus valmistumistavoite on, että tilat otetaan käyttöön 1.3.2020.

 

Hankinnan ylittäessä kansallisen kynnysarvon, AV-laitteet tulee hankintasopimuksen 4786-2016 puitejärjestelyehtojen mukaan minikilpailuttaa puitejärjestelyssä mukana olevien toimittajien kesken. Puitejärjestelyehtojen mukaan AV-laitteista pyydettiin tarjousta 30.12.2019.

 

Tarjousten jättöaikaan 8.1.2020 klo 11:00 mennessä saapui kolme tarjousta seuraavilta toimittajilta: Tietokeskus Finland Oy, Caverion Oyj ja Dustin Finland Oy:ltä.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

 

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

 

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

 

Dustin Finland Oy:n tarjous ei täyttänyt tarjouspyynnön vaatimusta seuraavin osin: tarjouspyynnössä on ilmoitettu laitteiden vähimmäisvaatimukset. Dustin Finland Oy:n tarjoama 75” kosketusesitysnäyttö ei täytä vaatimuksia HDMI porttien osalta.

 

Dustin Finland Oy:n tarjous ei vastaa tarjouspyynnön vaatimusta, eikä sitä voida vertailla. Tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

 

Tietokeskus Finland Oy ja Caverion Oyj:n tarjoukset todettiin täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

 

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

 

Tuotteet, enimmäispisteet 100

Tuotteiden vertailuhinta lasketaan seuraavasti: tuotteen tarjoushinta x määrä= vertailuhinta. Halvin kaikkien tuotteiden yhteenlaskettu vertailuhinta saa 100 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin/vertailtava hinta x 100).

 

Tarjoaja

Vertailuhinta (alv. 0 %)

Vertailupisteet

Tietokeskus Finland Oy

53 749,00

94,51

Caverion Oyj

52 309,00

97,11

 

Edellä esitetyn perusteella ehdotamme, että Dustin Finland Oy:n tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena ja AV-laitteiden toimittajaksi valitaan Viinamäen päiväkotiin Caverion Oyj tarjotuin hinnoin ja alennuksin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin vertailuhintaan 52 309,00 (alv 0 %).

 

Päätös          Päätän, että Dustin Finland Oy:n tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena ja AV-laitteiden toimittajaksi valitaan Viinamäen päiväkotiin Caverion Oyj tarjotuin hinnoin ja alennuksin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin vertailuhintaan 52 309,00 (alv 0 %).

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen, puh. 040 7243 725.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoCaverion Oyj
aoDustin Finland Oy
aoTietokeskus Finland Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tpvAaltonen Päivi
tpvAuremaa Tuomas
tiedTakalo Anne