Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Loppupvm 31.5.2021, Toimialajohtaja/sarja 10310.01.2020 

13450-2019 (02 08 00)

AR-mobiilisovellus, julkaisujärjestelmä, pilviratkaisu ja koulutus

Turun kaupunki, strateginen hankinta, projektipäällikkö Pekka Lång ja AR-mobiilisovelluksen työryhmän jäsenet 20.12.2019:

 

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt tarjouksia AR-mobiilisovellus julkaisujärjestelmästä sivistystoimen käyttöön.

 

Hankintailmoitus julkaistiin 15.11.2019 kansallisen kynnys arvon alittava hankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 25.11.2019 Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

 

Tarjousten jättöaika päättyi 29.11 klo 11. Tarjouksia saapui määräaikaan mennessä kymmenen (10). Tarjouksen jättivät

 

- AJR Solutions Oy

- Citynomadia OY

- Codemen Oy

- CTRL Reality Oy

- Gofore Oy

- Lingsoft Oy

- Mobi Lab OU

- RevoMedi Oy

- Taiste Oy

- Telia Finland Oy

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Tarjoajien kelpoisuus

 

Ehdokkaiden kelpoisuuden arvioinnin tarkoituksena on selvittää ehdokkaan edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioidaan tarjouspyynnössä ehdokkaille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Hankintalain 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa ehdokkaiden rekisteröitymistä, taloudellista ja rahoituksellista tilannetta, sekä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia vaatimuksia. Ehdokkaat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta. Hankintalain 86 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia, joilla varmistetaan, että ehdokkailla on tarvittavat henkilöstö- ja tekniset voimavarat ja kokemusta hankintasopimuksen toteuttamiseksi hankintayksikön edellyttämällä tasolla.

 

Kaikki ehdokkaat täyttävät ehdokkaille asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten vertailu

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjouksen jättäneistä ehdokkaista valitaan yksi (1) kelpoisuusehdot täyttävä palveluntuottaja sopimustoimittajaksi. Vertailuperusteet olivat hinta 45 p ja laatu 55 p.

 

Hinta kaava oli seuraava: Pienin annettu arvo / tarjottu arvo * maksimipisteet

(Ohjelmistopalvelun kertamaksu + ohjelmistopalvelun ylläpito hinta (48 kk) + ohjelmistopalvelun muutos- ja kehitystyöt tuntihinta + eri kieliversiot).

 

Laatu kaava oli seuraava: Tarjottu arvo / suurin annettu arvo * maksimipisteet.

 

Ehdotamme edellä esitetyin perustein, että kelpoisuusehdoista täyttävistä tarjouksista valitaan palveluntuottajaksi ja sopimuskumppaniksi: CTRL Reality Oy hintaan 108 200 (alv 0 %). Hinta pitää sisällään (Ohjelmistopalvelun kertamaksun + ohjelmistopalvelun ylläpito hinta (48 kk) + ohjelmistopalvelun muutos- ja kehitystyöt tuntihinta (100 h) + eri kieliversiot, 5 kpl).

 

 

Liite 1                                  Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

 

Esitys        Edellä esitetyn perusteella esitän, että sivistystoimen käyttöön tuleva AR-mobiilisovellus hankintaan edullisimman kokonaistarjouksen tehneeltä CTRL Reality Oy:ltä kokonaishintaan 108 200 € (alv 0 %).

 

Päätös          Päätän, että sivistystoimen käyttöön tuleva AR-mobiilisovellus hankintaan edullisimman kokonaistarjouksen tehneeltä CTRL Reality Oy:ltä kokonaishintaan 108 200 € (alv 0 %).

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Pekka Lång, puh.040 6350 534.

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoAJR Solutions Oy
aoCitynomadia Oy
aoCodemen Oy
aoCTRL Reality Oy
aoGofore Oyj
aoLingsoft Oy
aoMobi Lab OU
aoRevoMedi Oy
aoTaiste Oy
aoTelia Finland Oyj
tiedAhonen Päivi
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedAaltonen Päivi
tiedAla-Nissilä Christiane
tiedBernoulli Otto
tiedBrander Nina
tiedHeikkonen Esko
tiedIlmanen Joni
tiedKiiveri Matti
tiedKiviniemi Juha
tpvLång Pekka
tiedMäkelä Matti
tiedNylund Tero
tiedParantainen Anu
tiedSalonen Niina
tiedTakalo Anne


Liitteet:

Sivto § 3
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu