Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 102115.11.2019 

10503-2019 (02 08 00)

AR-mobiilisovellus, julkaisujärjestelmä, pilviratkaisu ja koulutus

Turun kaupunki, strateginen hankinta, projektipäällikkö Pekka Lång ja AR-mobiilisovelluksen työryhmän jäsenet 14.11.2019:

 

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt tarjouksia AR-mobiilisovellus julkaisujärjestelmästä sivistystoimen käyttöön.

 

Hankintailmoitus julkaistiin 16.10.2019 kansallisen kynnys arvon alittava hankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 30.10.2019 Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

 

Tarjousten jättöaika päättyi 08.11 klo 11. Tarjouksia saapui määräaikaan mennessä kahdeksan (8). Tarjouksen jättivät

 

- AJR Solutions Oy

- Big Vision Oy

- Citynomadia OY

- Codemen Oy

- Lingsoft Oy

- Taiste Oy

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Hankintamenettelyn keskeyttäminen

 

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 2 §:n 2 momentin mukaan hankintayksiköiden on pyrittävä järjestämään hankintatoimintansa siten, että hankintoja voidaan toteuttaa mahdollisimman taloudellisesti, laadukkaasti ja suunnitelmallisesti olemassa olevat kilpailuolosuhteet hyväksi käyttäen ja ympäristö- ja sosiaaliset näkökohdat huomioon ottaen.

 

Hankintalain 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä.

 

Hankintayksikkö keskeyttää hankintamenettelyn hankintaa tekemättä. Keskeyttämisen syynä on se, että pisteiden laskentatapa ilmoitettiin virheellisesti ohjelmistopalvelun toimitus (kertamaksun), ohjelmistopalvelun kuukausihinnan, ohjelmistopalvelun muut lisä kieliversiot (kertamaksun) ja ohjelmistopalvelun mahdolliset muutos- ja kehitystyöt (tuntihinnan) kohdalla, tarjottuhinta / suurin tarjottu hinta * maksimipisteet. Oikea pisteiden laskentatapa on; pienin annettu arvo / tarjottu arvo * maksimipisteet.

 

Hankintayksiköllä on ollut edellä mainituista syistä todellinen ja perusteltu tarve keskeyttää hankinta. Keskeyttämispäätöstä tehtäessä on toimittu tasapuolisesti ja ehdokkaita syrjimättä.

 

Esitys        Edellä esitetyn perusteella esitän, että sivistystoimen käyttöön tuleva AR-mobiilisovellus julkaisujärjestelmän hankintamenettely keskeytetään.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että sivistystoimen käyttöön tuleva AR-mobiilisovellus julkaisujärjestelmän hankintamenettely keskeytetään.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Pekka Lång, puh.040 6350 534

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoAJR-Solutions Oy
aoBig Vision Oy
aoCitynomadi Oy
aoCodemen Oy
aoCTRL Reality Oy
aoLingsoft Oy
aoMobi Lab OU
aoTaiste Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedAaltonen Päivi
tiedAhonen Minna
tiedBernoulli Otto
tiedBrander Nina
tiedHeikkonen Esko
tiedIlmanen Joni
tiedKiiveri Matti
tpvLång Pekka
tiedMäkelä Matti
tiedNylund Tero
tiedSalonen Niina