Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Loppupvm 31.5.2021, Toimialajohtaja/sarja 101220.09.2019 

11129-2019 (03 06 02)

Korvaushakemus rikkoutuneesta tuulilasista

Taloussihteeri Leena Vilén 20.9.2019:

 

Tuula Lundén on lähettänyt 8.9.2019 sähköisen korvausvaatimuksen, koskien autonsa tuulilasin vaurioitumista:

 

”Olin Kreikassa 29.8. - 5.9.2019. Autoni pysäköintipaikka on päiväkodin aidan takana paikka nro 24 As Oy Sirkankartano (talo on Kerttulinkadun ja Sirkkalankadun kulmassa ja meidän pysäköintialue on päiväkodin aidan takana). Lähtiessäni matkalle auton tuulilasi oli ehjä. 6.9.2019 kun lähdin autolla asioille (ensin heitin aidan yli muutaman lelun päiväkodin aidan yli) huomasin konepellillä kiviä sekä tuulilasin rikkoutuneen. Kiviä oli lisää myös tuulilasin ja konepellin välisessä kourussa. Tänään, sunnuntaina kävin vielä tutkimassa päiväkodin aitauksen vierustaa juuri autoni edustaa. Siellä on useita päiväkodin ulkoleluja esim. muutama pitkävartinen hiekkalapio, pallo ja hiekkakakku formu. Odotan korvausta rikkoutuneesta tuulilasista. Miten tulee toimia? Onko mahdoton ajatus, että tätä päiväkodin aidan reunaa korotettaisiin tulevaisuudessa?”

 

Tuula Lundénin hakemuksen liitteenä on kuvat autosta, sekä Lasi-Jussi Oy:n maksukuitti tuulilasin vaihdosta yht. 320 euroa.

 

Liite 1                                  Kuvat autosta

 

Liite 2                                  Lasi-Jussi Oy:n maksukuitti

 

Päiväkodinjohtaja Virpi Killströmin selvitys:

 

”Perjantai-iltapäivällä työviikon päätteeksi sain puhelinsoiton ikävästä tapahtumasta. Ohessa on vahingon kärsineen autoilijan ottamat kuvat autostaan ja kuvaus asiasta. Kyseinen parkkialue on suoraan päiväkodin lauta-aidan ”alla”. Päiväkodin rakennusvaiheessa tämä lauta-aita herätti suurta vastustusta, koska muutenhan meillä on ns. rautainen läpinäkyvä aita piha-alueen rajaajana. Puiseen ja ei läpinäkyvään aitaan päädyttiin, koska piha-alue on ylempänä mitä kyseisen asuntoyhtiön piha-alue on. Lauta-aita miellettiin turvallisemmaksi vaihtoehdoksi aita, jota pitkin ei pääse ”kiipeämään”. Lelujen/kivien ym. heittäminen ja valvonta ovat meillä kestopuheenaiheita. Tilanne on harmillinen ja ikävä. Mikäli aidan osalta esim. ryhdyttäisiin korottamaan sitä (mikä muu olisi vaihtoehto?) aidan muuttaminen myös muuttaa pihan julkisivua. Lupamenettely vienee aikaa vrt. julkisivulautakunnan toiminta ja useamman taloyhtiön kuuleminen? Tätä tapahtunutta on näin jälkikäteen vaikea fokusoida mitenkään, joten ikävä tilanne kaikkien kannalta.”

 

Kaupunginhallituksen 18.2.2013 § 90 tekemän päätöksen mukaan toimialajohtajalla on oikeus myöntää vahingonkorvauksia käytettävissään olevien varojen puitteissa, mikäli vaadittu korvaus ei ylitä 10 000 euroa. Mikäli vaadittu korvaus ylittää 1000 euroa, on vaatimuksesta ennen päätöksen tekemistä hankittava konsernihallinnon hallintoryhmän lakiasioiden lausunto.

 

Koska vahingontekijänä ovat olleet päiväkoti-ikäiset lapset, voidaan katsoa, että heitä ei tulisi saattaa vastuuseen kyseisestä vahingosta.

 

Lundénin korvaushakemus ei ylitä 10 000 euroa, joten toimialajohtajalla on oikeus myöntää vahingonkorvaus. Korvaushakemus ei ylitä myöskään 1000 euroa, joten konsernihallinnon lakiasioiden lausuntoa ei tarvita.

 

Päätös          Edellä esitettyyn viitaten päätän, että Tuula Lundénille korvataan auton tuulilasin korjauksesta yhteensä 320 euroa.

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa toimialajohtaja Timo Jalonen, puh. 050 432 3646.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoLundén Tuula
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKariluoma Virpi
tpvVilen Leena


Liitteet:

Sivto § 12
Liite 1:Kuvat autosta
Liite 2:Lasi-Jussi Oy:n maksukuitti