Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 101025.06.2019 

8149-2019 (02 08 00)

Puolalan koulun liikuntasalin AV-laitteiden hankinta

Apulaisrehtori Kaisu Metsä-Tokila ja talouspäällikkö Anne Takalo 19.6.2019:

 

Puolalan koulun sali tulee olemaan monien koulujen perussaleihin verrattuna poikkeuksellisessa käytössä: normaalin liikunnan opetuksen ja iltakäytön lisäksi salissa tullaan järjestämään paitsi koulun vuosittaiseen toimintaan liittyviä juhlia, myös musiikkiluokkien toimintaan olennaisesti liittyviä konsertteja ja musikaaleja. Näissä produktioissa tarvitaan esitystekniikkaan, äänentoistoon ja valaistukseen liittyen perustasoa laajempaa volyymia. Sali tulee palvelemaan alakoulun, yläkoulun ja lukion musiikkiluokkien tarpeita. Oman haasteensa tuo salin ahtaus; juhlissa, konserteissa, musikaaleissa yms. tapahtumissa, joissa on paljon yleisöä, on äärimmäisen tärkeää, että tekniikkaa voidaan hoitaa tehokkaasti ja mahdollisimman vähän tilaa vievästi.

 

Em. tekniikkaa oli vaikea kokonaisuudessaan suunnitella etukäteen, koska salin rakenteessa jouduttiin tekemään mittavia muutoksia. Vanha näyttämö sivutiloineen purettiin pois, koska tilasta piti tehdä sellainen, että normaalissa kouluarjessa sitä pitää voida käyttää liikuntatilana. Tämä puolestaan sen vuoksi, että vanha ns. pikkusali jouduttiin ottamaan käyttöön ilmastointikonehuoneena.

 

Em. syistä johtuen salin suunnitelmaa on peruskorjauksen edetessä tarkennettu ja etsitty mahdollisimman toimivia ratkaisuja siihen, miten lähes 600 oppilasta voi käyttää salia liikunnan tiloina, mutta toisaalta tila voidaan tarvittaessa muuttaa juhla- /musikaali-/konserttitilaksi. Koska vanha näyttämö purettiin, jouduttiin tilalle suunnittelemaan koottava näyttämö, joka voidaan tarvittaessa saada kasattua pieneen varastotilaan. Koottavan näyttämön ympärillä oleviin seiniin on suunniteltu sekä liikuntavälineistöä (esim. puolapuut ja kiipeilyseinä) että em. välineistön tarvittaessa peittävät näyttämöverhot. Kaikkea tätä on pitänyt suunnitella peruskorjauksen edetessä ja miettiä toimivimpia ratkaisuja. Samalla on jouduttu miettimään, miten tarvittava esitystekniikka, valot ja äänentoisto saadaan toimivaksi tässä monitoimitilassa. Tästä syystä johtuen tarkkaa AV-suunnitelmaa ei ole ollut mahdollista tehdä etukäteen, vaan näitä suunnitelmia on tarkennettu sitä mukaa, kun salin muut rakenteelliset ratkaisut on saatu valmiiksi.

 

Rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen 19.6.2019:

 

Puolalan koulun rakennustöiden kannalta kaapeliasennukset pitää aloittaa mahdollisimman pian.

 

Kyseisen hankinnan suurin osa on peruskäyttäjähankintaa, joka tuli ajankohtaiseksi koska tehdyt tarkennukset vaativat rakennusvaippaan tehtäviä asennuksia ja jotka jälkikäteen tehtyinä tulisivat huomattavasti kalliimmiksi.

 

Esitys        Esitämme, että Puolalan koulun liikuntasalin AV-laitteet asennettuna hankintaan NCC Suomi Oy:ltä yhteishintaan 37 031,04 € (alv 0 %).

 

Päätös          Päätän edellä ehdotetun mukaan, että Puolalan koulun liikuntasalin AV-laitteet asennettuna hankintaan NCC Suomi Oy:ltä yhteishintaan 37 031,04 € (alv 0 %).

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen, puh. 040 751 5880.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedSivistystoimialan hallinto, talous- ja tilapalvelut
tiedAaltonen Päivi
tpvMetsä-Tokila Kaisu
tpvPöyhönen Reino
tiedTakalo Anne
tiedTuominen Tommi