Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta8919.06.20191

13251-2018 (12 00 02)

Koulutuksellinen tasa-arvo 2018 -projektin ProKoulu-koulutuspaketin hankinta

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 89

Kehittämispäällikkö Anu Parantainen ja koordinaattori Salla Sissonen 14.6.2019:

 

Koulutuksellisen tasa-arvon edistämiseen ja siihen kohdistuviin kokeiluihin saatiin Opetushallituksen rahoitusta joulukuussa 2018. Rahoitusta on päätetty käyttää tutkimustietoon perustuvan käyttäytymisen ongelmien ennaltaehkäisemiseen kehitetyn toimintamallin testaukseen yhteensä viidessä Turun koulussa: mukana ovat Hannunniitun, Hepokullan, Ilpoisten, Paattisten ja Puropellon koulut. Toiminnan tavoitteena on koulujen toimintakulttuurin pysyvä muutos.

 

Tietopyyntö hankinnasta on jo toteutettu, ja tavoitteena on tehdä hankinta kesällä, jotta toimintaa päästään toteuttamaan heti elokuusta 2019.

 

Hankinnan kokonaishinta kolmelle vuodelle on yhteensä 80 370 €.

 

Hankinnan toteuttaminen

 

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta.

 

Konsernihallinnon Strategiset hankinnat -yksikkö toteutti tietopyynnön Hilma-järjestelmässä ja totesi, että suorahankintaperuste on täyttynyt ja hankintaa voidaan alkaa toteuttaa tietopyyntöön vastanneen toteuttajan eli Niilo Mäki Instituutin kanssa.

 

Kustannukset esitetään jaettavaksi niin, että ensimmäisen vuoden kustannus 39 100 € (Alv 0 %) ja matkustuskulut maks. 5 670 € kohdennetaan Koulutuksellisen tasa-arvon edistäminen 2018 -projektille. Seuraavat kaksi vuotta esitetään haettavaksi Syrjäytymisen ehkäisyn kärkihankkeesta: 15 100 €/vuosi (Alv 0 %). Kahden viimeisen vuoden matkustuskulut maks. 2 700 €/vuosi esitetään haettavaksi perusopetuksen palvelualueelta, koulujen omilta kustannuspaikoilta.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää

 

-

 

valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan hyväksymään tarjouksen ja kustannusten jaon ja

-

 

valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen koulutuspaketin toimittamisesta.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJalonen Timo
tpvParantainen Anu
tpvSissonen Salla