Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 102804.12.2018 

9522-2018 (02 08 00)

Sivistystoimialan peruskoulujen itäisen alueen teknisen työn koneiden ja laitteiden huolto- ja korjaustyöt 1.1.2019 alkaen

Hankintasuunnittelija Taina Willman-Lyderup sekä strategisen hankinnan osuus, hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 4.12.2018:

 

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia sivistystoimialan toimeksiannosta Turun kaupungin itäisen puolen koulujen teknisen työn koneiden ja laitteisen huolto- ja korjaustöistä alkaen 1.1.2019 ja jatkuen toistaiseksi voimassaolevan noudattaen Palveluntuottajan kuuden (6) kuukauden ja Tilaajan kolmen (3) kuukauden irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on yhteensä enintään neljä (4) vuotta päättyen viimeistään 31.12.2022 ilman irtisanomista.

 

Tarjouspyynnössä mainittiin, että hankinnasta tehdään puitesopimus yhden (1) Palveluntuottajan kanssa.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde, palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

 

Hankinnan arvonlisäverottomaksi arvoksi on arvioitu 60 000,00 euroa / vuosi. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon.

 

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta.

 

Hankintailmoitus julkaistiin 18.10.2018 EU-kynnysarvon ylittävänä palveluhankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

 

Tarjouspyyntöön määräaikaan mennessä esitettyihin kysymyksiin vastattiin tarjouspyynnön mukaisesti 7.11.2018 Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalissa, samassa yhteydessä tarjouspyyntöön tehtiin muutos. Tarjouspyynnöstä poistettiin liikevaihtovaatimus ja tarjouksen laskemiseen annettiin lisäaikaa 28.11.2018 klo 11.00 asti.

 

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

 

Annettuun määräaikaan, 28.11.2018 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimitti Arkea Oy.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Arkea Oy vakuutti täyttävänsä tässä hankintamenettelyssä tarjoajalle asetetut kelpoisuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Arkea Oy:n tarjouksen todettiin täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

 

Tarjousten vertailuun tulee ottaa vain tarjouspyynnön mukaisia tarjouksia.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja tarjousten valinta

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaishinnaltaan halvin. Koska saatiin vain yksi tarjous, tarjousten vertailua ei suoriteta. Tarjouspyynnössä ilmoitetut määrät eivät sido tilaajaa.

 

 

Kokonaishinta €

alv 0 %

Arkea Oy

56 915,50

 

Päätös          Päätän, että itäisen puolen koulujen teknisen työn koneiden ja laitteiden huolto- ja korjaustöiden palveluntuottajaksi valitaan Arkea Oy tarjoamillaan hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin 1.1.2019 alkaen ja jatkuen toistaiseksi voimassaolevan noudattaen Palveluntuottajan kuuden (6) kuukauden ja Tilaajan kolmen (3) kuukauden irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on yhteensä enintään neljä (4) vuotta päättyen viimeistään 31.12.2022.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksen allekirjoittamisella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen sekä oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894.

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoArkea Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedKavisto Raikko
tpvMäntynen Kirsi
tiedRaitio Mika
tiedTakalo Anne
tiedWillman-Lynderup Taina