Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta18324.10.2018

12290-2018 (02 08 00)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen Jarmo Aallon ym. selvityspyyntö koskien ruuan laatua Turun kouluissa ja päiväkodeissa

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 183

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen Jarmo Aalto ym. tekivät kokouksessa seuraavan selvityspyynnön:

"Ruuan laatu Turun kouluissa ja päiväkodeissa

Turku on uudistanut kilpailutuksella ruokapalveluja kouluissaan ja päiväkodeissaan. Uusimmat sopimukset tulivat voimaan 1.8.2018 alueilla 4 ja 5 ja alueiden 1-3 kilpailutus on käynnistetty.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan talousennusteesta käy ilmi, että suurin yksittäinen säästö kuluvana vuonna – yli miljoona euroa - on saavutettu ruokapalveluissa. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle on aiemmin esitetty, että säästöstä huolimatta vaikutuksia lasten ja oppilaiden lautasilla ei pitäisi näkyä entiseen tilanteeseen verrattuna.

Syksyn aikana on kuitenkin lukuisilta tahoilta kuultu viestiä siitä, että säästö näkyisi myös palvelujen laadussa eri tavoin. Asia olisi virallisesti selvitettävä ennen kilpailutuksen uusia vaiheita.

Me allekirjoittaneet edellytämme, että kasvatus- ja opetuslautakunnalle tuodaan selvitys alueiden 4 ja 5 kilpailutuksen kriteereistä ja niiden muutoksista aiempaan tilanteeseen. Samalla kaikkien yksiköiden osalta tulisi selvittää, onko ruuan laadussa, määrässä tai sen toimituksessa ollut syksyn aikana huomautettavaa.

Jarmo Aalto

Mari- Elina Koivusalo”

PäätösSelvityspyyntö päätettiin lähettää valmisteltavaksi.

Jakelu

valpHaukioja Suvi
valpJalonen Timo
valpKulmala Vesa