Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta14729.08.20181

9522-2018 (02 08 00)

Sivistystoimialan peruskoulujen itäisen alueen teknisen työn koneiden ja laitteiden huolto- ja korjaustöiden kilpailutus

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 147

Hankintasuunnittelija Taina Willman-Lynderup 17.8.2018:

 

Perusopetuksen ylä- ja alakoulujen teknisten töiden luokkien koneiden ja työkalujen huolto- ja kunnostustyöt on aikaisemmin tehty kaupungin omana työnä osana ns. koulupuuseppätoimintaa. Koulupuusepät on sittemmin siirretty Turun Seudun Kiinteistöpalvelut Oy:n palvelukseen vuodesta 2013 lähtien, ja nykyisin palveluja tuottava yhtiö on Arkea Oy. Ko. laitteiden huoltotyöt on ostettu tältä kaupungin yhtiöltä, ja hankinnan arvo vuotuisesti on ollut noin 400 000 euroa.

 

Kaupunginvaltuuston päätöksellä kaikki kaupungin yhtiöiltä ostettavat palvelut on kilpailutettava viimeistään vuoden 2018 aikana. Tämän päätöksen perusteella koulujen teknisten töiden luokkien koneiden ja työkalujen huolto- ja kunnostustyöt on kilpailutettava, ja se toteutetaan kahdessa vaiheessa.

 

Ensimmäinen vaihe, joka käsittää kaupungin läntisen puolen koulujen teknisen työn luokat, on kilpailutettu vuoden 2017 lopulla, ja sopimus palvelun tuottajan kanssa on tehty ajanjaksolle 1.1.2018 - 31.12.2021. Reilun puolen vuoden kokemuksen perusteella voidaan todeta, että kilpailutettu palvelu on toiminut suunnitellulla tavalla ja voidaan edetä samantapaisella kilpailutuksella toiseen vaiheeseen ja kilpailuttaa kaupungin itäisen puolen teknisen työn laitteiden huolto- ja korjaustyöt.

 

Hankinnan arvioitu arvo on noin 60 000,00€/vuodessa. Hankintaan on varauduttu perusopetuksen yhteisissä määrärahoissa.

 

Kilpailutettava hankinta käsittää siis koulujen teknisen työn tilojen, koneiden, laitteiden ja käsityökalujen käytön ja turvallisuuden varmistamisen siten, että koneet ja laitteet ovat kunnossa. Tähän kuuluu myös terien teroitustyöt. Huollettavia tai korjattavia laitteita ovat puu-, metalli- ja sähköelektroniikkatöiden koneet ja laitteet sekä käsityökalut. Hankinnan kokonaisarvo ylittää kansallisen kynnysarvon, jolloin kilpailutuksen tekee Strateginen hankinta. Hankinnan arvo ylittää myös toimialajohtajan hankintavaltuudet.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää

 

-

 

valtuuttaa toimialajohtajan tekemään kilpailutustoimeksiannon hankittavasta palvelusta,

-

valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön,

-

 

valtuuttaa toimialajohtajan tekemään päätöksen palvelujen toimittajan valinnasta sekä

-

 

valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen toimittajan kanssa.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tpvJalonen Timo
tiedWillman-Lynderup Taina