Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta13515.08.20186

8882-2018 (10 03 02)

Lisätilan vuokraaminen Moision koulurakennuksesta

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 135

Varhaiskasvatuksen palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen ja tilacontroller Minna Juselius 1.8.2018:

Kasvatus- ja opetuslautakunta on päättänyt kokouksessaan 29.3.2017 luopua Moision koulun tilaelementtirakennuksesta Yli-Maarian koulun valmistumisen seurauksena 1.3.2019 lukien. Käyttöön jäisi näin ollen vain vanhempi päärakennus, niin sanottu kivikoulu. Sivistystoimialalla on tällä hetkellä käytössä Moision kivikoulun rakennus nuorisotilaa lukuun ottamatta.

 

Vapaa-aikatoimiala luopuu Moision koululla sijaitsevasta nuorisotilasta Yli-Maarian monitoimitalon valmistumisen seurauksena ja on irtisanonut vuokrasopimuksen päättymään 31.12.2018. Kyseinen tila sopisi varhaiskasvatuksen sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan yhteiskäyttöön. Tilamäärä on 149 m2 ja vuokra 2 323,37 €/kk. Vuodessa vuokra on 27 880,44 euroa. Tila on hyvässä ja siistissä kunnossa eikä vaadi muutostöitä.

 

Liite 1                                  Moision koulun nuorisotilan pohjakuva

 

Lisätila palvelisi varhaiskasvatuksen avointa toimintaa hyvin. Toiminta sijaitsee tällä hetkellä Ymmyrsuonkadulla, mutta myös tämän tilan irtisanomisesta lautakunta päätti edellä mainitussa kokouksessaan. Toiminta suunniteltiin siirrettäväksi Halikonkadun päiväkodin tiloihin. Tilasuunnitelmat ovat sittemmin muuttuneet: Halikonkadulta suunnitellaan siirtokelpoisen tilaelementtirakennuksen siirtoa Seikkailupuistoon, minkä myötä Halikonkadun tilamäärä vähenisi vuoden 2019 alussa. Halikonkadulle jää edelleen 3 ryhmän päiväkotitilat, minkä arvioidaan riittävän hyvin varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle alueella Yli-Maarian valmistumisen jälkeen.

 

Lautakunnalle esitetään, että Moision koulun nuorisotila vuokrataan sivistystoimialan käyttöön 1.1.2019 lukien. Tilaan sijoitetaan avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa, joka käyttää tiloja yhdessä aamu- ja iltapäivätoiminnan kanssa.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen 5.8.2018:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan maaliskuussa 2017 tekemän linjauksen mukaan sivistystoimiala keskittää palvelunsa alueella Yli-Maarian monitoimitaloon ja Moision koulun vanhempaan osaan, jota kutsutaan kivikouluksi. Halikonkadun päiväkodin tilanne arvioidaan uudestaan vuoden 2019 aikana.

 

Palvelualuejohtaja Rantasen esitys tukee tätä linjausta.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että Moision koulutalon entinen nuorisotila vuokrataan sivistystoimialan käyttöön 1.1.2019 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilapalvelukeskus
tpvJalonen Timo
tpvRantanen Maija-Liisa


Liitteet:

Kasopelk § 135
Liite 1:Moision koulun nuorisotilan pohjakuva