Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 102128.06.2018 

5699-2015 (5124, 015, 033)

Karttapalvelun kehittämistöiden hankinta, Uusi PaikkaOppi -projekti

Projektikoordinaattori Virpi Hirvensalo 26.6.2018:

 

Opetushallitus on myöntänyt Turun kaupungille projektirahoitusta PaikkaOppi-palvelun pedagogiseen kehittämiseen, sen levittämiseen sekä uuden kartta-alustan perustamiseen. Käynnissä oleva projekti on nimeltään Uusi PaikkaOppi. Koordinaattorina toimii Tietokone opetuksessa - TOP-keskus.

 

Kehittämisen kohteena olevalla PaikkaOppi-palvelulla on erillinen, Opetushallituksen muodostama ohjausryhmä, jossa on edustajia mm. korkeakouluista ja Maanmittauslaitokselta. Palvelun ohjausryhmä on aikaisemman projektin aikana valinnut karttapalvelun kehittäjäkumppaniksi Tieteen tietotekniikan keskuksen (CSC). Uusi PaikkaOppi -projektia koskeva työ käsittää kartta-alustan määrittely- ja kehittämistyötä sen viimeistelemiseksi. CSC on projektihakemukseen kirjattu yhteistyökumppani, joka vastaa uuden karttapalvelun teknisestä uudistamisesta ja käyttää kehittämistyössä apuna kilpailutettuja puitetoimittajia.

 

Esitän, että Uusi PaikkaOppi -projektin rahoituksella hankitaan Tieteen tietotekniikan keskukselta karttapalvelun kehittämistyötä, jonka kustannus on enintään 57 000 euroa (alv 0 %). Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava suorahankinta. Kysymys on aikaisemman PaikkaOppi-projektin jatkoprojektista.

 

Päätös          Päätän, että Uusi PaikkaOppi -projekti hankkii Tieteen tietotekniikan keskukselta karttapalvelun kehittämistyötä, jonka kustannus on enintään 57 000 euroa (alv 0 %).

 

Hankinta tehdään Uusi PaikkaOppi -projektin rahoituksella, kustannuspaikka 30007 tilastollinen tilaus 604162.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä tilauksella. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa toiminnanjohtaja Jouni Paakkinen, puh. 050 590 7474.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoCSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tpvHirvensalo Virpi
tiedLepikkö Minna
tpvPaakkinen Jouni
tiedTakalo Anne
tiedTurunen Esa