Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 101513.06.2018 

7226-2018 (10 03 02)

Datacityn toiminnallinen muutos ja vaikutus vuokraan

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen ja tilacontroller Minna Juselius 11.6.2018:

 

Turun ammatti-instituutin hotelli- ravintola- ja catering -ala sekä matkailuala toimivat tällä hetkellä Datacityn tiloissa. Turun kaupunki on vuokrannut tilat Turun teknologiakiinteistöiltä ja vuokrasopimus on voimassa 31.1.2021 saakka.

 

Tiloissa toimii muiden muassa opiskelijoiden VIP -ravintola sekä asiakasravintola Snack. Näiden ravintoloiden yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi on noussut tarpeelliseksi niin instituutin tämän hetkisten kuin kiinteistön omistajan pidemmän aikavälin tarpeiden näkökulmasta. Kiinteistön omistaja on teettänyt suunnitelmat ravintolatilojen ja niiden keittiöiden yhdistämisestä ja ammatti-instituuttia on kuultu suunnittelussa. Aikaisemmassa vaiheessa on jo uudistettu ammatti-instituutin ravintola Taito samassa rakennuksessa.

 

Nyt käsillä olevat muutostyöt on suunniteltu niin, että kahdesta keittiöstä ja tarjoilupisteestä syntyy yksi toimiva ja tehokas yksikkö, joka toimii samalla työelämälähtöisenä oppimisympäristönä ja myös ammattiosaamisen näyttöjä voidaan vastaanottaa ympäristössä. Tämä lisäksi ratkaisu tehostaa ammatti-instituutin toimintaa ja edesauttaa kustannussäästöjen aikaansaamista. Säästöä syntyy vähintään yksi htv ohjaus- ja valmistustoiminnoissa ja lisäksi saadaan raaka-ainekustannuksissa säästöä. Huomioitavaa on myös, että määrätty laitekanta nykyisissä tiloissa on tiensä lopussa ja uusittava joka tapauksessa. Muutostöiden yhteydessä on tarkoitus hankkia tätä päivää vastaavat tehokkaat laitteet.

 

Projektissa uudistetaan myös aulatilojen isot wc-tilat vastaamaan tätä päivää ja näin kokonaisuus alueella tulee kaikkinensa vastaamaan nykyaikaisia asiakkaille tarjottavia erilaisia kokous-, seminaari- ja juhlapalveluita oman toiminnan lisäksi. Palveluita tuotetaan viikoittain ulkopuolisille tahoille liiketoimintaperustein opiskelijatyönä.

 

Muutostyöt on tarkoitus tehdä kesän 2018 aikana. Omistajalta saadun tiedon mukaan muutostyöt aiheuttavat vuositasolla 35 000 euron vuokran nousun. Muutoin olemassa olevaa ammatti-instituutin vuokrasopimusta ei olla muuttamassa, vaan sen kesto pysyy samana. Sivistystoimialalle aiheutuvat vuokran nousu on 35 000 euroa vuodessa.

 

Päätös          Päätän, että sivistystoimiala sitoutuu Datacityn VIP- ja Snack -tilojen muutoksista aiheutuvaan vuokran nousuun 35 000 euroa/vuosi 1.9.2018 alkaen.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa palvelualuejohtaja Hannu Immonen, puh. 050 594 8260.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoTurun Teknologiakiinteistöt Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tpvSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedTilapalvelukeskus
tiedImmonen Hannu
tpvJuselius Minna
tiedMatilainen Sirkku
tiedTurunen Esa