Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta20513.12.2017

13425-2017 (5110, 011)

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry:n kirje

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 205

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry on lähdettänyt kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenille seuraavan kirjeen:

 

Hyvät kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenet,

 

seuraavassa lautakunnan kokouksessa tehtävänänne on hyväksyä kasvatus- ja opetuslautakunnan käyttösuunnitelma ja operatiiviset sopimukset vuodelle 2018. Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry on jo aiemmin osallistunut kannanottoon, jossa vastustettiin Hannunniitun, Katariinan ja Luolavuoren koulujen esikoulujen siirtämistä varhaiskasvatukseen osana varhaiskasvatuksen operatiivista sopimusta, mutta haluamme vielä kerran perustella miksi vastustus kentällä on niin suurta.

 

Asiasta on julkisuudessa käyty keskustelua, jossa toimialajohtaja Jalonen on syyttänyt vastustajia lautakunnan jäsenten ja poliittisten päättäjien pelottelusta ja vakuuttaa varhaiskasvatuksen selviävän haasteesta. Valitettavasti kysymys ei ole pelottelusta tai keksityistä tarinoista, vaan perheiden yhdistykselle esittämistä huolenaiheista erityisen tuen lasten esiopetuksessa varhaiskasvatuksen piirissä. Tämän viestin liitteenä löydätte yhdistykseemme yhteyden ottaneen äidin kertomuksen siitä, miten hänen lapsensa, erityisen tuen oppilaan, esiopetus on järjestetty turkulaisessa päiväkodissa.

 

Jätämme teidän harkittavaksenne, toteutuuko lapsen oikeus esiopetukseen yhdenvertaisena ja tasa-arvoisena suhteessa omaan ikäryhmäänsä. Toteutuuko inkluusio/integraatio toivotusti? Pyydämme myös huomioimaan, että tämä esikouluvuosi on lapsen ensimmäinen oppivelvollisuusvuosi (pidennetty oppivelvollisuus).

 

Teillä on osaltanne mahdollisuus vaikuttaa paitsi sopimuksen sisältöön myös siihen, miten erityisen tuen lasten hyvä ja laadukas esiopetus varmistetaan. Inkluusio ja integraatio eivät synny ylhäältä annetusta käskystä, vaan henkilöstön kattavan koulutuksen, riittävän resurssoinnin ja ennen kaikkea asennemuutoksen kautta. Annetaan kaikille mahdollisuus oppia!

 

Ystävällisin terveisin

Riikka Kennovaara

Puheenjohtaja

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry

Läntinen Pitkäkatu 33

20100 Turku

aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi

 

Päätös          Merkittiin pöytäkirjaan.