Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta19113.12.20173

1615-2017 (510)

Lausunto Viinamäenkadun päiväkodin hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 191

Tilacontroller Minna Juselius 2.11.2017:

 

Viinamäenkadun päiväkodin korvaamisesta uudella rakennuksella on laadittu tarveselvitys, joka on hyväksytty kaupunginhallituksessa 3.4.2017. Tarveselvityksen hyväksymisen jälkeen Kiinteistöliikelaitos on laatinut työryhmän kanssa hankesuunnitelman.

 

Hankesuunnitelma on valmistunut ja tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeiden mukaisesti se on toimitettu strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle. Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue on tarkistanut, että hankesuunnitelma on tarveselvityksen ja tilauksen mukainen ja toimittaa sen näin ollen asianosaisille toimialoille, lauta- ja johtokunnille lausunnoille. Saatuaan lausunnot strateginen tilojen ohjaus -vastuualue toimittaa hankesuunnitelman hyväksyttäväksi kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon.

 

Viinamäenkadun uusi päiväkoti on mitoitettu tarveselvityksessä yhdeksälle sisäryhmälle ja yhdelle ulkoryhmälle, jolloin paikkamäärä on yhteensä enintään 240. Hankesuunnitteluvaiheessa mitoitusta pienennettiin ulkoryhmän osalta kymmenellä paikalla. Tämä perustuu ulkoryhmän käytössä olevan kodan kapasiteettiin. Lisäksi käyttäjien näkemyksen mukaan suurempi ulkoryhmä on jo toiminnallisesti liian suuri. Näin ollen koko päiväkodin paikkamäärä on yhteensä enintään 230.

 

Tilaohjelmaan on hankesuunnitteluvaiheessa tehty pieniä täsmennyksiä, mutta hankkeen koko on pysynyt tarveselvityksessä määritellyllä tasolla. Tilaohjelmaan on lisätty tarveselvityksestä poiketen wc:n toteuttaminen piharakennukseen ulkoryhmää varten.

 

Rakennuksen sijoituspaikaksi on määritelty nykyisen Viinamäen päiväkodin tontin rakentamaton osa; Viinamäenkadun ja Mäkikadun kulma. Hankesuunnitteluvaiheessa on oltu yhteydessä liikennesuunnitteluun. Päiväkodin tarpeet kevyen liikenteen, pysäköinnin ja tonttiliittymien suhteen pyritään huomioimaan tonttia rajoittavien teiden osalta liikennesuunnittelussa.

 

Väistötiloja ei tarvita, sillä nykyinen päiväkoti toimii uudisrakennusta tehtäessä. Kesällä kesä-syyskuussa päiväkotilapset ohjataan muihin päiväkoteihin. Tänä aikana on tavoitteena purkaa vanha rakennus ja tehdä pihat. Tavoitteena on, että päiväkoti on piha-alueineen valmiina päiväkotitoimintaa varten syyskuun lopussa 2019. Hanke toteutetaan tilaelementtinä KVR-urakkana.

 

Uudisrakennuksen kustannusarvio on täsmennetty hankesuunnitelmassa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 6 969 000 € (alv 0 %). Tämä sisältää myös piha- ja paikoitusalueet sekä vanhan rakennuksen purkukustannukset. Tarveselvityksestä poiketen kustannuksiin on lisätty piha-alueelle 25 000 € autopaikoitusalueen toteuttamista varten ja ulkovaraston wc-tilaa ja vesipistettä varten 10 000 €.

 

Kustannusarvion pohjalta on päivitetty myös vuokralaskelma. Sivistystoimialalle aiheutuvat vuokrakustannus on 50 238,24 €/kk, eli 602 858,88 €/vuosi. Sisäisen vuokran lisäksi toimialan maksettavaksi tulevat kustannukset vedestä, jätevedestä ja sähköstä.

 

Irtokalusteiden hinta-arvio on noin 250 000 euroa. Tämä on käyttäjän hankinta, eikä sisälly edellä esitettyyn kustannukseen. Hankkeen vaikutus henkilöstökuluihin on arvioitu olevan vuositasolla noin +100 000 € nykytilanteeseen verrattuna.

 

Hyväksyessään hankesuunnitelman käyttäjätoimiala sitoutuu hankkeen vuokrakustannuksiin.

 

Liite 1                                  Viinamäen päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma liitteineen

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen 5.12.2017:

 

Sivistystoimialan edustajia on kuultu asian valmistelussa ja toimiala puoltaa, että hanke hyväksytään.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää osaltaan hyväksyä hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus
tiedJuselius Minna


Liitteet:

Kasopelk § 191
Liite 1:Viinamäen päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma liitteineen