Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala, perusopetus 
Palvelualuejohtaja10309.11.2017 

12048-2017 (069)

Koulukuljetusten suunnittelu-, hallinta- ja optimointiohjelmiston hankkiminen

Hankintasuunnittelija Taina Willman-Lynderup:

 

Perusopetuksen oppilaiden koulukuljetusten suunnittelussa on käytetty vuoden 2015 alusta lähtien CGI:n ReittiGis-reitinsuunnittelusovellusta, joka on mahdollistanut oppilaskuljetusten hallinnan, kuljetusreittien suunnittelun, koulumatkojen mittauksen ja oppilaaksiottoalueiden suunnittelun.

 

Sovellus hyödyntää kaupungin omia ajantasaisia rakennus- ja väestötietoja. ReittiGis integroituu yhteen Visma Oy:n Multiprimus-oppilashallintojärjestelmän kanssa. ReittiGis:in ja Primuksen välinen tiedonsiirto toimii kahteen suuntaan mm. oppilaiden lukujärjestystiedot ja haku-/vientipaikat tuodaan suunnittelun pohjatiedoiksi ReittiGis:iin ja tulostietoja voidaan viedä oppilasrekisteri Multiprimukseen. Wilman kautta tiedottaminen voi tapahtua myös huoltajille. Vastaavia ominaisuuksia ei ole saatavilla muissa kuljetusten suunnitteluun tarkoitetuissa sovelluksissa.

 

Nykyinen sopimus päättyy vuoden 2017 lopussa ja koulukuljetusten suunnittelusovellusta tarvitaan edelleen. Kaupungin IT-palvelut on lausunnossaan Dnro 11751-2017 2.11.2017 (065) puoltanut jatkosopimuksen tekemistä CGI:n kanssa ReittiGis-sovelluksesta.

 

Jatkosopimuksen ylläpitomaksu kelluvalle ReittiGIS-lisenssille on tällä hetkellä 4.750 €/ vuosi. 4 vuoden jaksolla tämä on 19 000,00€ (alv 0 %). Sopimus tehdään kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana JIT 2015 -Palvelut kohdan 9 mukaisin irtisanomisehdoin. Hankinnassa noudatetaan kehittämismallia kaupunginhallituksen päätöksen (dnro: 9863-2014) mukaisesti ja että hankinta toteutetaan Kaupunginhallituksen (dnro: 7085-2007) ja konsernijaoston (dnro: 673-2014) päättämää toimintamallia noudattaen.

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

 

Päätös          Päätän, että ohjelmisto hankitaan edellä esitetyn mukaisesti.

 

 

 

Tommi Tuominen

Perusopetuksen palvelualuejohtaja

 

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

 

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla, vaan

vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella / tilauksella.

Jakelu

aoCGI Suomi Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedAitala Seija
tpvAndersson Thorbjörn
tiedLeppänen Johannes
tiedTakalo Anne