Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta15818.10.20171

11119-2017 (653, 041)

Rauninaukion päivähoitoyksikön lakkauttaminen ja Kastun päiväkodin perustaminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 158

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen ja aluepäällikkö Kirsti Yrttiaho 13.10.2017:

 

Rauninaukion päiväkodin toiminta on lopetettu 1.8.2016 lukien sivistystoimialan toimialajohtajan päätöksellä 16.5.2016 § 34, ja sivistystoimiala on luopunut ko. tilasta 1.9.2016 lukien. Korvaavan päiväkodin tilojen valmistuminen on viivästynyt huomattavasti. TVT- Asunnot Oy:ltä 13.10.2017 saadun tiedon mukaan korvaavan päiväkodin hankintaprosessi etenee. Prosessin aikana korvaavaa päiväkotia on nimitetty Raunistulan päiväkodiksi tai Kastun päiväkodiksi entisen ja tulevan sijoituspaikan perusteella. Sekä kiinteistöyhtiön että sivistystoimialan hallinnon näkökulmasta olisi jo tässä vaiheessa hyvä ottaa käyttöön tulevan päiväkodin virallinen nimi. Taloushallinnon näkökulmasta paras ajankohta nimimuutokselle on vuoden vaihde.

 

Hallinnollisesti Rauninaukion päivähoitoyksikköön kuuluu tällä hetkellä esiopetus Raunistulan koululla osoitteessa Oikotie 1 sekä Itäpellonpuiston leikkipaikka ja Rauninaukion leikkikoulu. Korvaavan päiväkodin valmistuttua päivähoitoyksikön kokonaisuus tulisi hallinnollisesta näkökulmasta säilymään pääpiirteissään samanlaisena.

 

Asiakasnäkökulmasta päivähoitoyksikkö ei kaikissa tapauksissa kuvaa selkeästi palvelun sisältöä ja/tai sen sijaintia. Tästä syystä varhaiskasvatuksessa on tavoitteena siirtyä takaisin yksikön sijaintia kuvaaviin päiväkotinimityksiin, vaikka kokonaisuus hallinnollisesti koostuukin edelleen useista eri varhaiskasvatuksen toiminnoista. Näin ollen Kastun päiväkoti kuvaisi parhaiten Rauninaukion päivähoitoyksikön tilalle rakentuvan korvaavan päiväkodin toimintaa.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää lakkauttaa Rauninaukion päivähoitoyksikön 1.1.2018 lukien ja perustaa samasta ajankohdasta alkaen Kastun päiväkodin.

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunta päätti lakkauttaa Rauninaukion päivähoitoyksikön 1.8.2018 lukien ja perustaa samasta ajankohdasta alkaen Kastun päiväkodin.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedHatakka Satu
tpvMerta Pentti
tpvRantanen Maija-Liisa
tpvYrttiaho Kirsti