Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta14518.10.20173

435-2017 (017)

Iltakouluasiat

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 145

Toimialajohtaja Timo Jalonen 9.10.2017:

 

Turun kaupungin strategiaa, joka laadittiin kuluneen valtuustokauden alussa, ollaan päivittämässä. Kokonaan uutta strategiaa ei olla tällä kertaa laatimassa. Tilanne kuitenkin eroaa kuitenkin viime valtuustokaudesta siten, ettei valtuustoryhmä tehneet omaa sopimusta keskeisistä tavoitteista.

 

Sivistystoimialan osalta keskeinen kokonaisuus sisältyy hyvinvointi ja aktiivisuus -osioon.

 

Turun kaupungissa moni olosuhde on kääntynyt selvästi positiivisempaan suuntaan jo viime valtuustokauden lopulla. Kaupungin asukasluvun kasvu näyttää kiihtyvän, työllisyys paranee nopeasti ja keskusta-asumisen vetovoima kasvaa. Turku jatkaa kansainvälistymistä mm. muuttoliikkeen vuoksi. Myös turkulaiset toimijat ovat maailmalla yhä aktiivisempia.

 

Eräissä kaupungeissa strategian uudistamistyö on pidemmällä ja kasvatus- ja opetuslautakunnan on perusteltua tutustua muiden suurten kaupunkien valmiina oleviin linjauksiin.

 

Liite 1                                  Turun kaupungin strategiapäivitys

 

Liite 2                                  Muiden suurten kaupunkien linjauksia

 

Sivistystoimialan viranhaltijat ovat laatineet luonnoksia hyvinvointiohjelman päivittämisestä. Luonnokset käydään läpi kokouksessa.

 

Liite 3                                  Hyvinvointi ja aktiivisuus -osion päivitys

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen ja strategiajohtaja Jussi Vira käyvät strategiatyön vaiheet läpi.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee selvityksen tiedokseen ja päättää mahdollisista muutoksista tai muista toimenpiteistä.

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunta merkitsi selvityksen tiedokseen. Lautakunta päätti käsitellä mahdollisia muutoksia tai muita toimenpiteitä seuraavassa kokouksessaan.


Liitteet:

Kasopelk § 145
Liite 1:Turun kaupungin strategiapäivitys
Liite 2:Muiden suurten kaupunkien linjauksia
Liite 3:Hyvinvointi ja aktiivisuus -osion päivitys