Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta13006.09.2017

9672-2017 (5120)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen Mari-Elina Koivusalon ym. selvityspyyntö perusopetuksen resurssien jaosta ja muutoksista

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 130

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenet Mari-Elina Koivusalo ja Jarmo Aalto 6.9.2017:

 

Hallituskaudella 2011 - 2015 valtioneuvosto myönsi vuosittain kunnille erityisavustusta tasa-arvoa tukeviin toimintoihin sekä oppilasryhmäkokojen pienentämiseen perusopetuksessa. Myös Turku haki ja sai rahoitusta vuosittain, yhteensä noin 3-4 miljoonaa euroa vuodessa.

 

Nykyinen hallitus on lähes täysin luopunut erityisrahoituksesta, mutta Turussa kaupunginvaltuusto on vuosittain myöntänyt perusopetukseen lisärahoitusta turvatakseen opetuksen resurssit. Tahtotila on ollut, että esimerkiksi opetusryhmäkoot eivät Turussa kasvaisi.

 

Kouluista ja vanhemmilta kantautuu kuitenkin huolestunutta viestiä siitä, että opetusta ei ole tällä hetkellä riittävästi resursoitu ja muutos aiempaan on suuri. Turun oppilasmäärät perusopetuksessa ovat olleet viime vuosina jyrkässä kasvussa.

 

Vuoden 2018 talousarviosta päätettäessä tuleekin tietää, miten vuodesta 2015 vuoteen 2017 koulukohtaisesti on muuttunut resursointi

-opetushenkilökunnassa

-koulunkäynninohjaajissa

-jakotunneissa

-muissa tukitoimissa, esimerkiksi erityisopettajien määrässä sekä mahdollisuudessa antaa tukiopetusta tai järjestää läksyparkkeja.

 

Selvitys tulee tuoda kasvatus- ja opetuslautakunnalle talousarviosta päätettäessä 20.9.2017.

 

Päätös          Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti lähettää selvityspyynnön valmisteltavaksi.

Jakelu

valpTuominen Tommi