Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala, varhaiskasvatus, yksityiset palvelut 
Palvelualuejohtaja2330.08.2017 

5811-2017 (054, 421)

Päätös yksityisten päivähoitopaikkojen perustamiseen liittyvästä investointituesta / Lastentalo Mukulax Oy

Turun kaupunginhallitus on päättänyt ottaa käyttöön kokouksessaan 7.5.2012 § 235 yksityisten päivähoitopaikkojen perustamiseen liittyvän investointituen. Päätöksen mukaan investointituen tavoitteena on lisätä yksityisessä päivähoitotoiminnassa olevia, turkulaisille alle 3- ja yli 3-vuotiaille lapsille tarkoitettuja kokopäiväisiä hoitopaikkoja keventämällä uuden hoitopaikan perustamisen kustannuksia.

 

Tukea voidaan myöntää Turun kaupungin alueella harjoitettavaan yksityiseen päiväkoti- ja kahden hoitajan ryhmäperhepäiväkotitoimintaan. Investointitukea ei myönnetä käyttökustannuksiin. Tukea voidaan myöntää toimitilan hankkimisesta, rakentamisesta ja toiminnan laajentamista varten tehdyistä muutostöistä aiheutuviin kustannuksiin sekä päivähoitotoiminnan käynnistämisessä tarvittavan irtaimiston hankintakustannuksiin.

 

Hoitopaikkoja lisättäessä uutta toimitilaa hankkimalla, tukea voidaan myöntää enintään 1 000 euroa perustettavaa uutta kokopäiväistä päiväkotipaikkaa kohden. Milloin hoitopaikkoja lisätään olemassa olevien toimitilojen puitteissa, tukea voidaan myöntää enintään 500 euroa hoitopaikkaa kohden. Tällöin tukea hakevalta toimijalta edellytetään uuden tilan käyttöönoton todentamista. Investointitukea myönnetään enintään 40 000/20 000 euroa palveluntuottajan toimipistettä kohden.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta on vuoden 2017 talousarviossa osoittanut 100 000 euron varausmäärärahan varhaiskasvatuspaikkojen perustamiseen liittyvää investointitukea varten.

 

Lastentalo Mukulax Oy (Y-tunnus 2203534-3) on hakenut investointitukea kiinteistön muutostöihin varhaiskasvatustoimintaan sopiviksi 40 000 euroa 9.5.2017 päivätyllä hakemuksella. Hankkeen kohde on kiinteistö osoitteessa Luostarivuorenkatu 5 Turku. Kiinteistössä on aikaisemmin toiminut Turun kaupungin ylläpitämä lastenkoti.

 

Varhaiskasvatuspaikkoja ko. päiväkotiin tulee 40. Päiväkodin toiminta käynnistyy elokuussa 2017. Tuen myöntämiselle ei ole estettä.

 

Ennen tuen maksamista palveluntuottajan on toimitettava vakuus 10 000 euroa. Turun kaupungin ja hakijan välillä tehdään sopimus tuen maksamisesta ja sen ehdoista.

 

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan Lastentalo Mukulax Oy:tä velvoitetaan toimittamaan Turun kaupungin sivistystoimialalle sen ohjeiden mukainen selvitys toiminnan käynnistymisestä viimeistään kahdentoista kuukauden kuluttua tuen maksamisesta.

 

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan tuki on maksettava takaisin joko kokonaan tai osittain seuraavissa tilanteissa:

 

-­tuki palautetaan kokonaan jos toiminta ei ole lainkaan käynnistynyt tai laajentunut kahdentoista kuukauden kuluttua tuen maksamisesta

 

-­tai toiminta on lopetettu valvontakauden (36 kk) aikana

 

-­mikäli hoitopaikkojen täyttämisaste on kolmannen vuoden valvontajakson päätyttyä alle 90 % sopimuksen mukaisesta tavoitteesta, tuki palautetaan täyttämättömien hoitopaikkojen osalta kokonaan.

 

Liite 1                                  Hakemus liitteineen

Liite 2                                  Sopimus tuen maksamisesta

 

Päätös          Päätän myöntää Lastentalo Mukulax Oy (Y-tunnus 2203534-3) yksityisten päivähoitopaikkojen perustamiseen liittyvää investointitukea 40 000 euroa. Investointituki maksetaan sen jälkeen, kun Turun kaupunki ja hakija sopivat investointituen maksamisesta erillisen sopimuksen sekä vakuus on toimitettu Turun kaupungille.

 

 

 

 

Vesa Kulmala

Palvelualuejohtaja

Jakelu

aoLastentalo Mukulax Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedJalonen Timo
tiedJokinen Pia