Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala, varhaiskasvatus, yksityiset palvelut 
Palvelualuejohtaja1824.08.2017 

5912-2016 (054, 421)

Päivähoidon investointituen käytön valvonta / Folkhälsan Välfärd Ab

Turun kaupunginhallitus on päättänyt ottaa käyttöön kokouksessaan 7.5.2012 § 235 yksityisten päivähoitopaikkojen perustamiseen liittyvän investointituen. Päätöksen mukaan investointituen tavoitteena on lisätä yksityisessä päivähoitotoiminnassa olevia, turkulaisille alle 3- ja yli 3-vuotiaille lapsille tarkoitettuja kokopäiväisiä hoitopaikkoja keventämällä uuden paikan perustamisen kustannuksia.

 

Tukea voidaan myöntää Turun kaupungin alueella harjoitettavaan yksityiseen päiväkoti- ja kahden hoitajan ryhmäperhepäiväkotitoimintaan. Investointitukea ei myönnetä käyttökustannuksiin. Tukea voidaan myöntää toimitilan hankkimisesta, rakentamisesta ja toiminnan laajentamista varten tehdyistä muutostöistä aiheutuviin kustannuksiin sekä päivähoitotoiminnan käynnistämisessä tarvittavan irtaimiston hankintakustannuksiin.

 

Folkhälsan Välfärd Ab (Y-tunnus 1801682-8) haki investointitukea uuden päiväkodin rakentamiskustannuksiin. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Teollisuuskatu 43 Turku. Uusia paikkoja tuossa yhteydessä tuli 43. Päiväkodissa on yhteensä 84 varhaiskasvatuspaikkaa.

 

Folkhälsan Välfärd Ab haki investointitukea 40 000 euroa 19.5.2016 päivätyillä hakemuksilla. Palvelualuejohtajan päätöksellä 21.6.2016 § 11 hakijalle on myönnetty 38 500 euroa investointitukea.

 

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti tuen käyttöä valvotaan. Tuottajaa velvoitetaan toimittamaan Turun kaupungille sen ohjeiden mukainen tilitys tuen suunnitelman mukaisesta käytöstä tositteineen viimeistään kahdentoista kuukauden kuluttua tuen maksamisesta.

 

Uusien hoitopaikkojen täyttämisen tulee käynnistyä viimeistään kahdentoista kuukauden kuluttua tuen maksamisesta. Erillisessä sopimuksessa määritellään uusien hoitopaikkojen käyttöönoton seuranta ja tavoitteen toteutuminen.

 

Tuottaja on toimittanut 10.8.2017 päivätyn selvityksen investointituen käytöstä. Ilmoituksen mukaan toiminta on käynnistynyt 1.3.2017. Syyskuussa 2017 palvelusetelillä tulee olemaan 48 turkulaista lasta.

 

Selvityksessä on todennettu 45 508,00 euron kustannukset, jotka ovat valmistuskeittiön koneistoon ja välineistöön liittyviä kustannuksia. Tilaajavastuu-raportin perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

 

Päätös          Päätän todeta, että Folkhälsan Välfärd Ab saama investointituki on käytetty kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti ja kaupunginhallituksen päätöksen mukaiset valvontakriteerit täyttyvät. Ilmoitus ei aiheuta toimenpiteitä.

 

 

 

Vesa Kulmala

Palvelualuejohtaja

409091

Jakelu

aoFolkhälsan Välfärd Ab
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedJokinen Pia