Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta10428.06.20171

5656-2017 (5110, 5127)

Ehdotus ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvaksi 1.1.2018 alkaen

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt koulutuksen järjestäjille ehdotukset uusiksi ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluviksi. Turun kaupungin järjestämislupaan esitetään muutoksia.

Kasopelk § 104

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen ja aikuiskoulutuksen palvelualuejohtaja Päivi Lehtinen 21.6.2017:

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt koulutuksen järjestäjille ehdotukset uusiksi ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluviksi, kuten hallituksen esityksessä laiksi ammatillisesta koulutuksesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 39/2017 vp) on esitetty. Järjestämislupaehdotukset eivät sisällä työvoimakoulutuksen tehtävää, laajennettua oppisopimuskoulutuksen tehtävää eikä vankilaopetuksen tehtävää. Nämä tehtävät ovat kaikkien koulutuksen järjestäjien haettavissa.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää 11.8.2017 mennessä koulutuksen järjestäjää toimittamaan vastineensa lupaehdotukseen. Mikäli koulutuksen järjestäjä hakee edellä mainittuja uusia tehtäviä tai muutosta ministeriön valmistelemaan lupaehdotukseen, hakemukset tulee sisällyttää vastineeseen.

 

Uuden lainsäädännön mukaisten järjestämislupien myöntämisen yhteydessä opetus- ja kulttuuriministeriö tulee niiltä osin kuin se on mahdollista ratkaisemaan myös vireillä olevat järjestäjien koulutustehtävän muuttamista koskevat hakemukset. Mikäli koulutuksen järjestäjällä on vireillä olevia hakemuksia, joiden se katsoo vielä olevan ajankohtaisia, järjestäjän tulee täydentää vastineessaan ne vastaamaan hallituksen esityksen mukaista lainsäädäntöä.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus Turun kaupungin koulutuksen järjestämisluvaksi on oheismateriaalina 1. Ehdotus on hyväksyttävissä. Lisäksi esitetään, että Turun kaupunki hakisi liitteen 1 mukaisia lisäyksiä Turun ammatti-instituutin koulutustarjontaan.

 

Liite 1                                  Ehdotukset Turun kaupungin muutoksiksi opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen

 

Oheismateriaali 1               Opetus- ja kulttuuriministeriön koulutuksen järjestämislupaehdotus 9.6.2017

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus ja opetuslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Turun kaupunki tulee ehdottamaan liitteessä 1 olevat muutokset opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Kasopelk § 104
Liite 1:Ehdotukset Turun kaupungin muutoksiksi opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen