Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta9728.06.20173

7029-2017 (010)

Läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 97

Toimialajohtaja Timo Jalonen 9.6.2017:

 

Hallintosäännön 118 §:ssä määrätään läsnäolo- ja puheoikeuksista kaupungin eri toimielimissä. Jäsenten lisäksi seuraavilla henkilöillä on läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnassa: toimielimen esittelijä, toimielimen sihteeri, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginhallituksen määräämä edustaja tai tämän varaedustaja, kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajan tai apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan tai apulaiskaupunginjohtajan nimeämä varaedustaja. Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää kasvatus- ja opetuslautakunta.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokousten sujuvuuden varmistamiseksi olisi tarkoituksenmukaista, että lautakunnan kokouksissa olisi aina läsnä toimialajohtajan varahenkilönä palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja talouspäällikkö Anne Takalo, joka toimii tarvittaessa sihteerin varahenkilönä. Lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus tulisi olla palvelualuejohtajilla ja hallinnon yksikköjen päälliköillä silloin, kun lautakunnan kokouksessa käsitellään ko. palvelualueiden tai yksiköiden asioita.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että palvelualuejohtaja Vesa Kulmalalla ja talouspäällikkö Anne Takalolla on läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa.

 

Lisäksi palvelualuejohtajilla ja hallinnon yksikköjen päälliköillä on läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa, kun kokouksessa käsitellään ko. palvelualueiden tai yksiköiden asioita.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHeikkonen Esko
aoImmonen Hannu
aoKjellman Liliane
aoKulmala Vesa
aoLagercrantz Pia
aoLehtinen Päivi
aoMerta Pentti
aoRantanen Maija-Liisa
aoTakalo Anne
aoTuominen Tommi