Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta10128.06.20177

7028-2017 (010)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan toimivallan delegointi eräissä henkilöstöasioissa

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 101

Toimialajohtaja Timo Jalonen 9.6.2017:

 

Hallintosäännön 37 §:n ja 83 §:n mukaisesti lautakunta ottaa toimialajohtajien välittömät esimiesasemassa olevat alaiset.

 

Hallintosäännön 90 §:n mukaisesti virkaan ottavalla viranomaisella on oikeus myöntää alaiselleen viranhaltijalle harkinnanvaraista palkatonta virkavapaata enintään kolme kuukautta.

 

Hallintosäännön 91 §:n mukaisesti sijaisen virkavapaan ajaksi määrää virkaan ottava viranomainen.

 

Kahden jälkimmäisen osalta on syytä tehdä delegointipäätökset. Koska kasvatus- ja opetuslautakunta kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja koska harkinnanvaraiset virkavapaudet ovat pääosin enintään viikon mittaisia, on perusteltua, että toimialajohtaja tekisi päätöksen hallintosäännön 90 §:n ja 91 §:n tarkoittamissa asioissa silloin, kun harkinnanvarainen virkavapaa annetaan enintään kahdeksi kuukaudeksi. Sijaisia em. viranhaltijoille määrätään vain harvoin, koska tehtäviä hoidetaan oman viran ohella.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että toimialajohtajan välittömien esimiesasemassa olevien alaisten harkinnanvaraisista virkavapauksista päättää toimialajohtaja enintään kahden kuukauden osalta ja muutoin kasvatus- ja opetuslautakunta.

 

Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että em. viranhaltijoiden sijaisista päättää toimialajohtaja enintään kahden kuukauden osalta ja muutoin kasvatus- ja opetuslautakunta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJalonen Timo