Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta9307.06.20171

6765-2017 (5129)

Lisätilan vuokraaminen logistiikka-alan koulutuksen tarpeisiin Kuormakadun toimipisteessä

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 93

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen ja palvelupäällikkö Piia Elo 5.6.2017:

 

Ammatillisen koulutuksen ja aikuiskoulutuksen palvelualueiden logistiikka-alan koulutusten uudet opetustilat Kuormakadun yksikössä ovat tarjonneet hyvät mahdollisuudet kehittää logistiikka-alan koulutusta. Osana monimuotoista koulutusta opetusta järjestetään myös simulaattoreiden ja erilaisten pelien avulla, jolloin useampi opiskelija pääsee kokeilemaan erilaisia ajo-olosuhteita ja ajoneuvojen hallintaa samanaikaisesti turvallisissa olosuhteissa.

 

Nyt kilpailutuksessa on hankintasuunnitelmien mukaiset kaksi monikonesimulaattoria sekä yksi pimeän ajon -simulaattori. Lisäksi on jo aiemmin hankittu viisi kappaletta ajoharjoittelupelejä. Simulaattoreilla pystytään korvaamaan osa ajokoulutustunneista ja muun muassa pimeä ajo kokonaan. Nämä tuovat merkittävät säästöt niin kalustohankinnoissa kuin lisäävät mahdollisuuksia panostaa ajo-opetuksen laatuun.

 

Simulaattoreille ja ajoharjoittelupeleille ei ole kuitenkaan osoittaa sopivaa tilaa nykyisistä tiloista Kuormakadulta tai Peltolasta ja nyt esitetään uusien tilojen vuokraamista Kuormakadun kiinteistöstä, jotta kaikki simulaattorit ja pelit saataisiin keskitettyä yhteen tilaan ja sitä kautta ne toimisivat kokonaisen luokan digitaalisena oppimisympäristönä.

 

Kuormakadun kiinteistössä on käyttötarkoitukseen sopiva 176m2:n tila, jonka vuokra on 14,595€/m2 kattaen muut kulut paitsi siivouksen. Tilan sähkö- ja atk -viennit ja ilmastointi pitää vielä tarkastaa, mutta muuten tila on remontoitu ja käyttöön otettavissa.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että Turun kaupunki vuokraa 176m2 lisätiloja ammatillisen koulutuksen tarpeisiin osoitteesta Kuormakatu 17 1.9.2017 alkaen. Vuokrahinta on 14,595€/m2.

 

Lisäksi lautakunta päättää, että palvelualuejohtajan päätöksellä voidaan vuokraan tehdä pieniä muutoksia mikäli tilan sähkö- ja atk-viennit tai ilmastoinnin riittävyys tuovat lisäkustannuksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
tpvSivistystoimiala, aikuiskoulutus
tpvSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedElo Piia
tiedImmonen Hannu