Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta5329.03.20175

3573-2017 (653)

Eräistä tiloista luopuminen Yli-Maarian monitoimitalon (Ypsilon) valmistumisen yhteydessä

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 53

Toimialajohtaja Timo Jalonen 22.3.2017:

 

Yli-Maarian monitoimitalon rakennustyöt ovat käynnistyneet maaliskuussa. Vesikattovaiheen rakennus saavuttaa vuoden 2017 lopussa, ja käyttöön rakennus on tarkoitus ottaa tammikuussa 2019. Koska rakennus on huomattavalta osalta korvaava investointi ja koska asialla on vaikutusta sekä kahden toimialan talousarvion valmisteluun, on peruslinjaukset tilojen käytöstä tehtävä hyvissä ajoin etukäteen.

 

Moision siirtokelpoinen puurakennus: Moision koulun pihalla on puurakennus, jota on käytetty koulukäytössä mm. siksi, että Yli-Maarian monitoimitaloprojekti on viivästynyt. Kasvatus- ja opetuslautakunta teki 16.11.2016 esityksen Moision koulun lakkauttamisesta ja Yli-Maarian koulun perustamisesta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 28.11. 2016 lautakunnan esityksen. Esityksessä lähdettiin siitä, että huomattava osa Moision koulun oppilaista siirtyy Yli-Maarian kouluun. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli kokouksessa 15.3.2017 Wäinö Aaltosen koulun tilatarpeita, ja tällöin nousi esille mahdollisuus rakennuksen siirrosta Wäinö Aaltosen koulun yhteyteen. Kasvatus- ja opetuslautakunta edellytti kuitenkin myös tarveselvityksen tekemistä saaristoalueen tulevista koulutilatarpeista. Tila-asia tulee ratkaista tarveselvityksen käsittelyn yhteydessä. Vuosivuokra on 163 267,68 euroa ja neliöitä on 909.

 

Raunistulan koulun Tommilankadun yksikkö: Yksikkö jouduttiin ottamaan käyttöön Kastun yksikön sisäilmaongelmien vuoksi. Tätä aiemmin rakennus oli Ammatti-instituutin käytössä. Tommilankadun yksikköön sijoittuvat lukuvuodesta 2017-2018 alkaen ensisijaisesti ne yläkouluikäiset oppilaat, jotka asuvat kaupungin pohjoisosissa Turun kehätien pohjoispuoleisella alueella ja joiden lähikoulu on Yli-Maaria. Rakennusta ei jatkossa tulla tarvitsemaan nykyisessä käytössä. Kasvatus- ja opetuslautakunnassa käsiteltiin 15.3.2017 Niitunniskantien päiväkodin tarveselvitystä, ja lautakunta päätyi rakennuksen peruskorjaukseen. Tommilankatu saattaa osoittautua hyväksi väistötilaksi, mutta tästä tarvitaan myöhemmin erillinen päätös. Vuosivuokra on 290 257,80 euroa ja neliöitä 1 746.

 

Moisiossa Ymmyrsuonkadulla on rivitalon huoneistossa avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa. Kun Yli-Maarian monitoimitalon päiväkoti valmistuu, tulee tila tarpeettomaksi ja ko. toiminta voidaan sijoittaa Halikonkadulle. Tilakustannukset ovat 8 820 euroa vuodessa.

 

Moisiossa Halikonkadulla toimii kahdessa rakennuksessa päiväkoti. Rakennukset on tarkoitettu tilapäiseen tarpeeseen. Koska nyt näyttää siltä, että tonttikysyntä on alueella kasvanut, ei ole ainakaan tässä vaiheessa perusteltua esittää tilasta luopumista.

 

Edellä olevasta johtuen on perusteltua, että sivistystoimiala luopuu kolmesta edellä kuvastusta tilasta, joiden yhteenlaskettu vuosivuokra on 462 344 euroa. Sopiva ajankohta on 1.3.2019 lukien, jolloin tilojen tyhjentämiseen jää aikaa kaksi kuukautta. Lisäksi tulee varautua rakennustöiden viivästymiseen, jolloin olisi perusteltua, että toimialajohtajan päätöksellä voitaisiin irtisanomisaikaa pidentää enintään kuudella kuukaudella.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää irtisanoa vuokrasopimukset 1.3.2019 lukien koskien Moision puukoulua, Tommilankadun yksikköä ja Ymmyrsuonkadun huoneistoa. Mikäli kiinteistötoimiala ilmoittaa, että Yli-Maarian monitoimitalo ei valmistu suunnitellun aikataulun puitteissa, voi toimialajohtaja jatkaa vuokrasopimuksia enintään kuuden kuukauden ajan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistötoimiala
tpvSivistystoimiala, perusopetus
tpvJalonen Timo