Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta3115.02.20171

11448-2016 (065)

Varhaiskasvatuksen sähköinen läsnä- ja poissaolojen seurantajärjestelmä

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 31

Palvelupäällikkö Anne Siipola ja hankintasuunnittelija Taina Willman-Lynderup:

 

Tasavallan presidentti vahvisti 29.12.2016 lain varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Laki tulee voimaan 1.3.2017 ilman siirtymäaikaa. Tästä syystä on tarve hankkia kunnallisen varhaiskasvatuksen päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon soveltuva sähköinen mobiililaitteella toimiva lasten läsnä- ja poissaolotietojen ajanseurantajärjestelmä. Myös lasten vanhempien tulee pystyä ilmoittamaan järjestelmän kautta lapselleen varhaiskasvatukseen varattava aika. Lisäksi lapsen vanhemmilla tulee olla mahdollisuus seurata varhaiskasvatukseen varatun ajan kertymää kalenterikuukauden aikana. Järjestelmän tulee olla riittävän helppokäyttöinen, jotta se soveltuu sekä henkilökunnan että lasten vanhempien käyttöön.

 

Tavoite on kerätä tieto sähköisellä läsnäolon seurantajärjestelmällä perhepäivähoidon osalta 1.6.2017 alkaen ja muun itsetuotetun varhaiskasvatuksen osalta 1.8.2017 alkaen.

 

Hankinnan valmisteluryhmä on käynyt markkinavuoropuheluja ja tehnyt kartoituksia tarjolla olevaista järjestelmistä ja niiden perusteella on syntynyt käsitys, että hyvin vaatimukset täyttäviä järjestelmiä on tarjolla useammalta toimijalta. Markkinakartoituksen perusteella järjestelmän kustannusarvio on seuraava:

 

Lasten läsnä-/poissaolokirjaukset, henkilökunnan työaikakirjaukset, huoltajien mobiilisovellus

6 000 – 8 000 €/kk

Varhaiskasvatuksen käyttömenot

Käyttöönottoprojekti

6 000 €/kk

Investointimääräraha

Sovelluksen käyttöön soveltuvat puhelimet kaikkiin päiväkotiryhmiin ja perhepäivähoitajille (n. 400 kpl)

110 000 €

Investointimääräraha

Leimaukseen soveltuvat tagit jokaiselle lapselle (n. 5 500 kpl)

10 000 €

Investointimääräraha

 

 

Järjestelmän hankinnan kertaluonteinen investointi olisi siis noin 126 000,00 € (alv 0 %), jolle on varattu määräraha investointibudjetista. Lisäksi käytön kustannukset siinä vaiheessa, kun järjestelmä on otettu käyttöön kaikissa kunnallisen päivähoidon ja perhepäivähoidon yksiköissä, tulevat olemaan noin 6 000 – 8 000,00 €/kk.

 

Jotta tavoiteaikataulu käyttöönotolle toteutuisi, pitää järjestelmän hankinta kilpailuttaa ja julkaista tarjouspyyntö viimeistään 7.3.2017.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää

 

-valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön ja

-valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan tekemään päätöksen järjestelmän toimittajan valinnasta sekä allekirjoittamaan sopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJalonen Timo
tpvSiipola Anne
tpvWillman-Lynderup Taina