Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta2415.02.201710

1615-2017 (510)

Viinamäenkadun ja Niitunniskantien päiväkotien tarveselvitysten hyväksyminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 24

Toimialajohtaja Timo Jalonen 3.2.2017:

 

Konsernihallinnon strateginen tilojen ohjaus on valmistellut kahden päiväkotirakennuksen tarveselvitystä. Molemmat rakennukset ovat tulleet käyttöikänsä päähän ilman uudistavia toimenpiteitä.

 

Viinamäenkadun päiväkoti sijaitsee Itäharjulla. Nykyisen päiväkodin kunto on huono, eikä se muutenkaan erityisen hyvin palvele nykyajan tarpeita eikä esteettömyyttä. Rakennuksessa on todettu myös sisäilmaongelmia. On esitetty, että uusi päiväkoti voitaisiin toteuttaa elementtiratkaisuna, jolloin korvaava rakennus olisi edullisempi ja saatavissa nopeammin käyttökuntoon. Positiivista suunnitelmassa on, että tontilla on runsaasti käyttämätöntä rakennusoikeutta ja että päiväkodin kokoa voitaisiin kasvattaa. Nykyiselläänkin päiväkodissa on 151 hoitopaikkaa eli yli 140 hoitopaikan tavoiteluvun. Uusi päiväkoti voidaan rakentaa 240-paikkaiseksi. Väistötilaa ei tarvita.

 

Itäharjun alueelle on odotettavissa lähivuosina ja –kymmenenä merkittävää täydennysrakentamista ja siten palvelukysynnän kasvua. On esitetty jopa 10.000 uutta asukasta. Alueelle pitää kauempana tulevaisuudessa luonnollisesti rakentaa myös muita päiväkoteja ja todennäköisesti myös Syvälahden tai Yli-Maarian kaltainen monitoimitalo.

 

Liite 1                                  Viinamäenkadun tarveselvitys

 

Niitunniskantien päiväkoti sijaitsee Vätissä. Arvion mukaan rakennus kannattaa peruskorjata. Uudisrakennuksen kustannusarvio olisi noin 5,4 miljoonaa euroa, kun peruskorjauskustannukset olisivat 2,4 miljoonaa euroa. Vaikka korjauskustannukset jonkin verran nousisivat, on peruskorjaaminen edullisempi ratkaisu, koska rakennus on pääsääntöisesti toimiva toisin kuin edellä oleva Viinamäenkadun päiväkoti. Väistötilaratkaisujen osalta ei ole vielä löytynyt toimivaa mallia. Ainakaan oma tontti ei voi tulla kysymykseen.

 

Liite 2                                  Niitunniskantien tarveselvitys

 

Sivistystoimiala esittää, että kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy molemmat tarveselvitykset ja esittää, että asiassa siirrytään hankesuunnitteluvaiheeseen.

 

Liite 3                                  Esitys tarveselvityksistä

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy tarveselvitykset ja esittää, että asiassa siirrytään hankesuunnitteluvaiheeseen.

PäätösAsia pantiin pöydälle Oksasen tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.


Liitteet:

Kasopelk § 24
Liite 1:Viinamäenkadun tarveselvitys
Liite 2:Niitunniskantien tarveselvitys
Liite 3:Esitys tarveselvityksistä