Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta2215.02.20178

1533-2017 (510)

Kiinamyllyn koulun siirto Data-Cityyn ja Triviumin yksikön vuokrasopimuksen irtisanominen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 22

Toimialajohtaja Timo Jalonen 3.2.2017:

 

Perusopetuslain mukaisesti Turun kaupunki on velvollinen järjestämään peruskouluopetusta alueensa sairaaloiden oppivelvollisuusikäisille potilaille. Kiinamyllyn koulu toimii useassa eri toimipisteessä sairaala-alueella. Verkko-opetuksen monipuolistuminen on mahdollistanut, että oppilaat voivat etäyhteyden kautta yhä useammin olla yhteydessä perusluokkaansa joko Turussa tai muussa sairaanhoitopiirin kunnassa.

 

Kiinamyllyn koulu tarjoaa pienryhmäopetusta lähinnä psykiatrisessa hoidossa oleville oppilaille. Pienryhmätoimintaa on edelleen myös Triviumissa Lemminkäisenkadulla, mutta kaksi pienryhmää on voitu siirtää DataCityyn jo kuluvan lukuvuoden aikana, koska ammatillisen aikuiskoulutuksen tilojen käyttöperiaatteita on muutettu. Ammatillisen aikuiskoulutus jatkaa edelleen tilojen käytön muutoksia, jolloin koko Triviumin toiminta voidaan sijoittaa DataCityyn.

 

Sivistystoimiala esittää, että Triviumin Kiinamyllyn koulun käytössä olevista tiloista luovutaan 1.7.2017 lukien. Vuosittainen säästö on 132.000 euroa ja kuluvan vuoden osalta 66.000 euroa. Samalla sivistystoimiala sisäisesti suorittaa kustannusjaon palvelualueiden välillä.

 

Koska DataCitykään ei ole paras mahdollinen toimintaympäristö, tavoitteena on, että Kiinamyllyn koulun psykiatrisessa hoidossa olevien oppilaiden pienryhmätoiminta voitaisiin sijoittaa ns. Psykiatria-taloon 2020-luvun alussa. Tällöin psykiatrisessa hoidossa olevat lapset ja nuoret voisivat käydä koulua turvallisessa ympäristössä. Muiden potilaiden osalta voidaan hyödyntää yhä enemmän etäopetuksen tuomia mahdollisuuksia, mikä myös tulisi ottaa sairaalatiloja suunniteltaessa, kun potilaat ovat sekä hoidon että opetuksen tarpeessa.

 

Lisäksi Kaivokadulla sijaitsevat nuorisopsykiatrian toiminnot ollaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin toimesta siirtämässä Mäntymäen sairaala-alueen rakennuk-seen 4 toukokuussa 2017. Osasto-opetus tulee sijoittaa samaan taloon, joten näin ollen myös Kaivokadun sairaalakoulun toiminnot tulisi muuttaa sinne. Toiminnan järjestämisestä Sairaanhoitopiirin tiloissa on tarkoitus laatia sivis-tystoimialan ja Sairaanhoitopiirin välille sopimus. Toiminnan järjestämistä var-ten tarvitaan kaksi tilaa opetusta varten sekä yksi toimistotila. Lisäksi sovitaan keittiötilojen yhteisestä käytöstä. Muutto ajoittuisi koulun osalta touko-kesäkuulle 2017.

 

Kaivokadun tilojen (78,5 m2) vuokrasopimus voidaan irtisanoa päättymään kesäkuun 2017 loppuun.

 

Liite 1                                  Esitys Kiinamyllyn koulun siirrosta Datacityyn

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää irtisanoa Kiinamyllyn koulun Triviumin yksikköä sekä Kaivokadun tiloja koskevat vuokrasopimukset 1.7.2017 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistötoimiala
tpvSivistystoimiala, perusopetus
tpvJalonen Timo


Liitteet:

Kasopelk § 22
Liite 1:Esitys Kiinamyllyn koulun siirrosta Data-Cityyn