Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta16007.12.20164

12646-2016 (049)

Laskujen ja maksutositteiden hyväksyjät sekä hankintavaltuudet kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisessa toiminnassa ajalla 1.1. - 31.12.2017

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 160

Talouspäällikkö Anne Takalo 28.11.2016:

 

Laskujen ja maksutositteiden hyväksymis- ja hankintavaltuudet määritellään lautakunnan päätöksellä kalenterivuodeksi kerrallaan. Vuoden 2017 ehdotus perustuu euromääriltään ja perusteiltaan vuoden 2016 valtuutukseen.

 

Muutoksia on poikkeuksena esitettyihin kohtiin siten, että ensimmäisessä kohdassa aikaisemmin yksityisten palveluiden aluepäällikkö on hyväksynyt yksityisten tuottajien palveluseteli- ja esiopetushankintamenot, mutta tässä esityksessä myös nämä hyväksyy yksityisten palveluiden/palveluohjauksen palvelualuejohtaja. Palvelualuejohtajaa sijaistaa tarvittaessa yksityisten palveluiden aluepäällikkö.

 

Lisäyksenä on esitetty myös, että toimialan koontisähkölaskut hyväksyy talouspäällikkö. Aikaisemmin erilliset laskut on tiliöity keskitetysti talouspalveluissa ja erilliset laskut on hyväksytty talouspäällikön toimesta. Nyt esitetyssä mallissa toimialalle saadaan koontilaskut, jotka ohjelmallisesti jaetaan yksiköille kulutuslukujen suhteessa ja koontilaskun hyväksyy talouspäällikkö.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle ehdotetaan, että toimialan palvelualueiden ja yksiköiden laskujen ja maksutositteiden hyväksyjät sekä hankintavaltuudet määrätään vuodelle 2017 seuraavasti:

 

Laskujen ja maksutositteiden hyväksyjä

Hankintavaltuus

toimialajohtaja

70 000 €

palvelualuejohtaja

30 000 €

aluepäällikkö

10 000 €

päiväkodin johtaja / perhepäivähoidon ohjaaja

10 000 €

erityispalvelupäällikkö

3 000 €

koulun / työväenopiston rehtori

10 000 €

koulutuspäällikkö / aikuiskoulutuspäällikkö

10 000 €

ammatillisen koulutuksen palvelupäällikkö

10 000 €

oppisopimuskoulutuksen johtava koulutustarkastaja

30 000 €

toimialan yhteisen hallinnon yksikön päällikkö

30 000 €

TOP-keskuksen toiminnanjohtaja

10 000 €

kansainvälisten asioiden päällikkö

10 000 €

viestintäpäällikkö

10 000 €

 

 

Edellä mainituista hankintavaltuuksista riippumatta laskut ja maksutositteet hyväksytään seuraavasti:

 

Yksityisten palveluiden/palveluohjauksen palvelualuejohtaja hyväksyy kuntalisän laskut ja lakisääteiset lastenhoidon tukien laskut Kelalle sekä yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen tuottajien palveluseteli- ja esiopetushankintamenot.

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja hyväksyy kansainvälisen koulun ja sivistystoimialan välisiin sopimuksiin perustuvat laskut sekä lakiin ja Turun kaupungin koulukuljetuskriteereihin liittyvät koulukuljetuslaskut.

 

Lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja hyväksyy kansainvälisen lukion ja sivistystoimialan välisiin sopimuksiin perustuvat laskut.

 

Perusopetuksen koulujen rehtorit hyväksyvät myös koulujen oppikirjojen perustilausten laskut koulun määrärahojen puitteissa.

 

Koulutuspäälliköillä ja ammatillisen koulutuksen palvelupäälliköllä on oikeus hyväksyä kilpailutetuilta hankintapaikoilta limiittiostotilauksia 25 000 euron arvosta elintarvike- ja varaosahankinnoissa.

 

Talouspäällikkö hyväksyy toimialan sähkölaskuihin liittyvän koontilaskun.

 

Hyväksymisoikeudet ja hankintavaltuudet koskevat toimimista vastuualueelleen kuuluvan talousarvion määrärahojen puitteissa. Toimialan yleinen laskujen ja maksujen hyväksymisoikeus määrätään toimialajohtajalle ja talouspäällikölle hankintavaltuuksien mukaisesti.

 

Taloushallinnon SAP -järjestelmän käyttöönottoprojektin yhteydessä Alfa-projektin johtoryhmä on päättänyt kokouksessaan 3.12.2010, että SAP SRM tilausjärjestelmän hyväksymisrajaksi ostoskorille asetetaan 200 €. Tämä tarkoittaa, että järjestelmän kautta tehtävissä tilauksissa alle 200 € kertahankinta on tehtävissä ilman erillistä hyväksymismenettelyä.

 

Sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että toimialan palvelualueiden ja yksiköiden laskujen ja maksutositteiden hyväksyjät sekä hankintavaltuudet määrätään ajalle 1.1.2017–31.12.2017 edellä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSivistystoimiala, aikuiskoulutus
tiedSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedSivistystoimiala, lukiokoulutus
tiedSivistystoimiala, perusopetus
tiedSivistystoimiala, toimialan hallinto
tiedSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tiedSvenskspråkig fostran och undervisning