Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta15416.11.20161

11861-2016 (065)

Sivistystoimialan peruskoulujen läntisen alueen teknisen työn koneiden ja laitteiden huolto- ja korjaustöiden kilpailutus

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 154

Talouspäällikkö Anne Takalo 8.11.2016:

 

Perusopetuksen ylä- ja alakoulujen teknisten töiden luokkien koneiden ja työkalujen huolto- ja kunnostustyöt on aikaisemmin tehty kaupungin omana työnä osana ns. koulupuuseppätoimintaa. Koulupuusepät on sittemmin siirretty Turun Seudun Kiinteistöpalvelut Oy:n palvelukseen vuodesta 2013 lähtien, ja nykyisin palveluja tuottava yhtiö on Arkea Oy. Ko. laitteiden huoltotyöt on ostettu tältä kaupungin yhtiöltä, ja hankinnan arvo vuotuisesti on ollut noin 400.000 euroa.

 

Kaupunginvaltuuston päätöksellä kaikki kaupungin yhtiöiltä ostettavat palvelut on kilpailutettava viimeistään vuoden 2018 aikana. Tämän päätöksen perusteella koulujen teknisten töiden luokkien koneiden ja työkalujen huolto- ja kunnostustyöt on kilpailutettava, ja se on tarkoitus toteuttaa kahdessa vaiheessa.

 

Ensimmäinen vaihe käsittää Aurajokea rajana käyttäen kaupungin läntisen puolen koulujen teknisen työn luokat. Alakouluja tällä alueella on 12 ja yläkouluja 4. Hankinnan arvioitu arvo on noin 200.000 euroa vuodessa.

 

Kilpailutettava hankinta käsittää siis koulujen teknisen työn tilojen, koneiden, laitteiden ja käsityökalujen käytön ja turvallisuuden varmistamisen siten, että koneet ja laitteet ovat kunnossa. Tähän kuuluu myös terien teroitustyöt. Huollettavia tai korjattavia laitteita ovat puu-, metalli- ja sähköelektroniikkatöiden koneet ja laitteet sekä käsityökalut. Hankinnan kokonaisarvo ylittää kansallisen kynnysarvon, jolloin kilpailutuksen tekee hankinta- ja logistiikkakeskus. Hankinnan arvo ylittää myös toimialajohtajan hankintavaltuudet.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää

 

- valtuuttaa toimialajohtajan tekemään kilpailutustoimeksiannon hankittavasta palvelusta,

- valtuuttaa toimialajohtajan tekemään päätöksen palvelujen toimittajan valinnasta sekä

- valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen toimittajan kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJalonen Timo
tpvTakalo Anne